Hlavní obsah

Hrdina se pustil do Pešána: Stojí tam jak uraženej, s nikým nemluví! Má vůbec nějaký emoce?

S Ruskem za nula, se Švýcary zrovna tak! Česká hokejová reprezentace si hned na úvod mistrovství světa v Rize zahrává vůbec s postupem do play off. Filipu Pešánovi schází od většiny týmu tvrdá práce, zároveň připouští, že vina je i na jeho straně. Do hlavního trenéra nároďáku si po prohře 2:5 s výběrem Helvétského kříže rýpnul i mistr světa z roku 1985 a trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jiří Hrdina....

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Hrdina.

Článek

Ještě nikdy v historii samostatné České republiky se nároďáku nestalo, aby na MS prohrál první dva zápasy. Zažila to naposledy reprezentace Československa vedená trenéry Neveselým a Horešovským před třiceti lety, kdy na úvod šampionátu ve Finsku podlehla domácím Suomi a následně USA.

Teď si něčím podobným prochází i Pešán se svou družinou.

„Zkusili jsme si nějakou sestavu, zkusili jsme spojit kluky z NHL do dvojic či trojic, bohužel mi v každé pětce chybí tvrdá práce. Je to jednoznačně i moje vina. Je to v současné chvíli i vina mojí nominace," překvapil Pešán po nezdaru se Švýcary slovy o možná chybné nominaci.

Od Hrdiny to však schytává kvůli něčemu jinému. Někdejší vynikající útočník se podivuje Pešánovu projevu na střídačce.

„Má ten Pešán nějaký emoce? Každý záběr tam stojí, jako když je uraženej, a s nikým nemluví... On tam takhle stojí od první minuty. Proč je tam nehecuje? Takhle jako pan profesor ty kluky asi nenabudí...," podivuje se Hrdina Pešánovu „klidnému" projevu na střídačce a souhlasí s jedním z diskutujících, že letošní MS v Rize je nejen kvůli absenci řady hvězd z NHL kvalitativně jedním z nejhorších za poslední roky.

„Tak doufejme, že sobotní špatný zápas je nakopne k lepším výkonům. Ještě je pět zápasů (do konce základní skupiny). Kanada prohrála s Lotyšskem, Švédi s Dánskem," píše Hrdina, dlouholetý skaut Dallasu v NHL.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama