Hlavní obsah

Prohry? Nemá cenu se v tom už babrat. Je potřeba hledět dopředu, velí Sklenička

Riga

Když se čeští hokejisté naposledy konfrontovali s Bělorusy na mistrovství světa, byl tehdy přímým aktérem. Obránce David Sklenička spolu s Kubalíkem, Hronkem, Šulákem a Moravčíkem pomohl v Kodani národnímu mužstvu k výhře 3:0. Podobný výsledek by po předchozích dvou nezdarech s Rusy a Švýcary bral čtyřiadvacetiletý hokejista bral stoprocentně i v pondělí večer v Rize.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva obránci David Sklenička a Libor Šulák

Článek

„Nemá cenu babrat se v tom, co bylo špatně a co jsme měli udělat jinak. Už s tím bohužel nic neuděláme, je potřeba hledět dopředu," burcuje Sklenička. Úkol celého týmu proti třetí bitvu na MS je jasný: napravit si reputaci a na šampionátu konečně zvítězit.

Pešánova parta měla během nedělního dne volna o čem přemýšlet. V posledním vystoupení proti Švýcarům čtyřikrát inkasovala v oslabení, dopouštěla se často zbytečných faulů, celkově vyfasovala sedm dvouminutových trestů. Ve dvou utkáních obdržela devět gólů. Přitom takřka stejný tým týden před startem turnaje oslnil na Českých hokejových hrách, kde postupně zdolal Finy, Švédy i sbornou, které nepovolil ani gól.

„V prvním zápase v Rize proti Rusům jsme byli hodně zakřiknutí. Myslím, že jsme se pořádně nepřipravili na to, že už je to mistrovství světa. Nedokážu úplně říct, čím to je, že jsme najednou začali dělat věci, které jsme nedělali v přípravě. Jenom doufám, že se to už nebude opakovat," přeje si bek Jokeritu Helsinky.

Proti výběru Helvétského kříže se českému mužstvu za nepříznivého stavu ve třetí třetině rozpadl systém hry. Na hráčích byla patrná frustrace. „Je pravda, že v takových chvílích musíme držet všichni spolu. A nejde, aby se to každý snažil strhnut sám, musíme hrát furt kompaktně. Doufám, že zápas s Bělorusy se bude od začátku vyvíjet v náš prospěch," dodal před duelem se sokem, který v neděli dokázal skolit 1:0 Švédy!

Češi na každý pád potřebují dnes nutně naplno zabodovat. Do karet jim nahrává bilance proti Bělorusům na světových šampionátech, když vyhráli všech devět duelů a soupeř získal jediný bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech v Québeku 2008.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Jak dopadne pondělní zápas českých hokejistů na MS proti Bělorusku?
Češi vyhrají v základní hrací době
75,2 %
Češi zvítězí v prodloužení nebo po samostatných nájezdech
5,3 %
Bělorusové vyhrají v prodloužení nebo po samostatných nájezdech
2,2 %
Bělorusové zvítězí v základní hrací době
17,3 %
Celkem hlasovalo 767 čtenářů.

Reklama