Hlavní obsah

Sestavu na Dány trenéři do poslední chvíle tají. Vnímáme tlak, ale nálada je bojovná, ujišťuje Straka

Riga/Praha

Až hodinu před utkáním, kdy ji musejí oficiálně oznámit, zveřejní trenéři české hokejové reprezentace sestavu na pondělní odpolední mimořádně důležité utkání mistrovství světa proti Dánům. Asistent kouče Pešána Martin Straka nicméně po dopoledním rozbruslení naznačil, že do branky národního týmu se po jednozápasové pauze vrátí Šimon Hrubec.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Dopolední rozbruslení českého hokejového týmu před odpoledním utkáním skupiny A mistrovství světa proti Dánsku.

Článek

Hrubec dostal od trenérů volno pro sobotní duel s Velkou Británií, proti které se poprvé na MS postavil do branky od úvodní minuty Roman Will. Proti Dánům už by měl ale znovu chytat úřadující šampion KHL s Omskem Hrubec. „Naděje, že bude chytat, je velká," pousmál se Straka.

Reprezentace ví, že s ohledem na co největší šance na postup do čtvrtfinále potřebuje Dány porazit. Ideálně v základní hrací době. Pokud by naopak Češi prohráli po 60 minutách, vůbec poprvé v historii by na MS skončili už v základní skupině.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Šimon Hrubec během rozbruslení před zápasem s Dány.

„Tlak, který je na nás vyvinutý, vnímá každý. To je ale na hokeji hezké, když o něco jde, ne? Kluci ví, o co nám jde. Už proti Švédsku ukázali, že dokážou tlak ustát," nestresuje se Straka černými scénáři.

Dánové mají stejně jako Češi osm bodů, jen horší skóre a o odehraný zápas víc. Hned ve druhý den šampionátu dokázali skolit Švédy, dva body přidali proti Velké Británii, tři proti Bělorusku. Se Švýcary, Rusy a Slováky sice vyšli naprázdno, favority ale trápili. Třeba se Slováky drželi ještě ve 47. minutě bezbrankový stav...

„Dánové jsou hodně nebezpeční. Viděli jsme to v jejich velice povedených zápasech se Švédy i Slováky. Víme, že nás čeká těžké utkání, ale musíme ho zvládnout. Nálada v týmu je bojovná," ujišťuje Straka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Matěj Stránský se snaží těcovat puk před brankářem Petrem Kváčou.

Na MS se Češi utkali s Dány dosud sedmkrát. Po pěti triumfech však poslední dva zápasy vyhráli Seveřani. Naposledy před pěti lety zvítězili Dánové na šampionátu v Moskvě v základní skupině 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Adam Musil.

Duel začíná v Olympijském sportovním centru v Rize v 15:15 SELČ, přímým přenosem jej vysílá ČT sport. Podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama