Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Nároďák zažívá něco, co až dosud nikdy nepoznal. Červenka s Kubalíkem nejdou nahradit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, co národní tým ještě nikdy nezažil, teď poznává na šampionátu v Rize. Samozřejmě mám na mysli nucený odjezd jedněch z našich nejlepších hráčů Lukáše Sedláka s Filipem Chytilem.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/David Taneček

Červenka s Kubalíkem nejdou nahradit, píše ve svém komentáři Milan Antoš

Článek

Problém je, jestli se jejich výkony vůbec dají nahradit. Jasně; všichni, kteří někdy dělali kolektivní sport, vědí, že hráči se dají nahradit. Ale jen společnými silami v rámci celého mužstva.

Jenže to, co předváděli Chytil se Sedlákem – rychlost hry, šikovnost, odhodlanost vyhrát – na tom teď bude muset pracovat celý mančaft.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Česko - SlovinskoVideo: Česká televize

Kdo se z mého pohledu v tuhle chvíli nahradit nedá, jsou Kubalík s Červenkou. Kubalík plní přesně to, co řekl před mistrovstvím světa. Tedy že bere odpovědnost za góly na sebe, že bude střílet a snažit se to tam sypat. Bylo to dost troufalé vyjádření, ale on to opravdu dělá. Hraje úžasně.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Roman Červenka pak stejně jako loni útočí na nejlepšího hráče šampionátu. Co předvedl při gólu na 3:2 proti Slovinsku, kdy skvěle tečoval Voženílkovo nahození, to klobouk dolů.

Kouči Jalonenovi se v tomto zápase povedla i změna v sestavě před třetí třetinou, kdy jako centra právě ke Kubalíkovi s Červenkou poslal Sobotku místo Špačka. Stejně tak se mi strašně líbila „karlovarská lajna" Beránek, Černoch, Flek, kteří by měli dostat víc prostoru. Myslím totiž, že by se mohli ještě zlepšovat a zrychlovat hru.

V sobotu máme před sebou poslední „lehčí" zápas proti Norům, pak už nás ale budou čekat samé silné týmy. A buď si o medaili řekneme, nebo prostě ne. Jak už jsem říkal: rozhodne, jak teď dokáže tým pracovat jako celek.

Hokej je sice hlavně o kolektivním výkonu a partě, vždycky je ale potřeba individuální výkon hráčů, kteří jsou schopni rozhodnout zápas a obstarat překvapivý moment. Myslím, že Kubalík s Červenkou proti opravdu těžkým soupeřům na všechno sami stačit nebudou. Musí se přidat další lajny, aby Červenkovi s Kubalíkem vždycky alespoň někdo pomohl.

Reklama