Hlavní obsah

Bizarní trefa na MS všechny zaskočila. Něco takového jsem ještě nezažil, diví se Švéd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejkurioznějších okamžiků hokejového mistrovství světa se zrodil v nedělním duelu mezi Švédskem a Norskem. Přestože už v té době bylo o výsledku duelu prakticky rozhodnuto, nevídaný moment probudil na ledě poměrně silné emoce.

Kuriózní gól v utkání Švédsko - NorskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Běžela čtvrtá minuta třetí třetiny, na kostce v supermoderní Nokia Areně v Tampere svítilo skóre 6:1 pro favorizované Švédy a po vyhození Norů do útočného pásma se schylovalo k naprosto rutinní záležitosti.

Švédský gólman Magnus Hellberg si povyjel do pravé strany od své brány, aby si v klidu počkal na puk nastřelený o mantinel od Michaela Hagy. Jenže k překvapení všech v hale si to puk nasměroval rovnou do odkryté brány.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Švédsko - NorskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Rozsvítilo se červené světlo a Norové začali bujaře slavit kuriózní trefu. Zatímco rozčilený Hellberg zvedl masku a začal směrem k sudím cosi pořvávat.

Emoce na obou stranách ale byly záhy ochlazeny. Opakované záběry prokázaly, že puk nenabral odraz od mantinelu, nýbrž od brusle čárového sudího Nicka Brigantiho. A v takovém případě nemohl být gól uznán. K tomuto závěru došel také rozhodcovský sbor po kontrole videa.

I původně rozlícený Hellberg se nevídanému momentu po utkání, které skončilo jasnou výhrou Tre Kronor 7:1, mohl jen smát.

„Co k tomu říct? Za celou kariéru jsem nic takového nezažil," kroutil hlavou gólman Detroitu.

„V deseti případů z deseti gólman v takový moment vyjede z brány. Jenže puk trefil brusli rozhodčího a šel rovnou do brány. Byl jsem z toho docela zaskočený. Dobře, že ten gól neplatil," kvitoval brankář.

„Podle pravidel gól neplatí, když jde puk rovnou od rozhodčího do brány. Kdybych měl čas se ho dotknout, tak by byl uznán. Ještě, že to dopadlo takhle," smál se Hellberg.

I ve studiu Viaplay nevěřil svým očí expert a bývalý hráč NHL Mattias Nordström: „Nikdy jsem nic takového neviděl."

Reklama

Související témata: