Hlavní obsah

Čechy čekají ve čtvrtečním čtvrtfinále USA, hrát se bude v Tampere od 15:20 SELČ

Česká hokejová reprezentace se ve čtvrtečním čtvrtfinále mistrovství světa utká ve finském Tampere se Spojenými státy americkými. Zápas začne v 15:20 SELČ.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Rozhodlo o tom vítězství Lotyšska nad Švýcarskem 4:3 v prodloužení v závěrečném utkání rižské skupiny B. Domácí tým tím v tabulce přeskočil Českou republiku, která spadla na čtvrté místo a pro čtvrtfinále se tak musí stěhovat do Tampere, kde pak bude turnaj v sobotu pokračovat oběma semifinále a o den později vyvrcholí bitvami o medaile.

USA v sedmi zápasech základní skupiny ani jednou neprohrály, jediný bod ztratily v úterý v posledním utkání proti Švédsku (výhra 4:3 v prodloužení).

Program čtvrtfinále hokejového MS:
Tampere
15:20 USA - Česko
19:20 Kanada - Finsko
Riga
15:20 Švýcarsko - Německo
19:20 Švédsko - Lotyšsko
Pozn.: Začátky zápasů jsou uvedeny v SELČ.

Jelikož obě domácí reprezentace měly v případě postupu mezi nejlepší osmičku garantovaný večerní začátek čtvrtfinále, je tak už teď jasné, že Češi budou hrát s Američany odpoledne. Národní tým letí z Rigy do Tampere ve středu dopoledne, ještě ten den večer bude ve Finsku poprvé trénovat.

„Bylo zajímavé sledovat poslední zápas skupiny Lotyšska proti Švýcarsku, protože do poslední chvíle nebylo jasné, s kým budeme hrát čtvrtfinále. Nakonec to budou Spojené státy americké, což je velmi kvalitní tým, který na turnaji ještě neprohrál. Ve středu ráno odcestujeme do Tampere, kde to velmi dobře známe z minulého roku, a co nejlépe se připravíme na vyřazovací část turnaje," připomíná trenér Kari Jalonen, že právě v Tampere loni Češi ziskem bronzu ukončili desetileté čekání na medaili z MS.

V semifinále se nejlépe postavený tým po základních skupinách utká s nejníže postaveným semifinalistou po základní části a druhý se třetím. Kritérii jsou: 1) umístění ve skupině, 2) body, 3) skóre, 4) vstřelené góly, 5) nasazení do turnaje.

Kdo byl podle vás nejlepším českým obráncem v utkání s Kanadou?
Tomáš Kundrátek
5,9 %
Michal Kempný
66,1 %
Jan Košťálek
3,9 %
Tomáš Dvořák
9,3 %
Jakub Zbořil
4,3 %
Michal Jordán
6,4 %
David Němeček
4,1 %
Celkem hlasovalo 4590 čtenářů.

Reklama