Hlavní obsah

Černoch: Myslel jsem, že je to v pr...., zachránila mě ortéza. Zákrok na Chlapíka byla šílenost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jej na konci první třetiny trefil slovenský zadák Rosandič kolenem do pravého kolene, za což vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání, pomyslel si Jiří Černoch, že pro něj MS skončilo hned v prvním zápase.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - Česko. Zákrok na Jiřího Černoha v čase 4:54.Video: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Tak fatální jeho zranění nakonec nebylo, od druhé třetiny se vrátil do hry, úplně fit ale karlovarský útočník není.

Jak tedy koleno drží?

Zápas jsem dohrál, ale není to úplně v pořádku. Doufám, že to bude v pohodě, ale uvidíme zítra.

Teď vás bolí?

Samozřejmě že bolí. Viděl jsem, že se puk podrazil dopředu a chtěl jsem jet po něm. Na poslední chvíli jsem si všiml nohy (Rosandiče), bohužel už jsem se nestihl z pravé nohy odrazit, abych na ní nestál.

Co jste si pomyslel v první chvíli po zákroku?

Myslel jsem, že je to v prdeli. Člověk se lekne, a když už předtím měl nějaké zdravotní problémy, má strach. Zezačátku jsem měl špatný pocit, ale jsem rád, že jsem nakonec dohrál. Doufám, že to bude dobré.

Kdy jste si začal říkat, že byste přeci jen mohl dohrát?

Než to vyšetří doktor, je lepší na nohu nestoupat. Ani jsem nevěděl, jestli na ni budu moct stoupnout, tak jsem radši počkal, co mi řekne doktor. V kabině jsme to pak začali pomalu zkoušet a zjistil jsem, že stát se na tom dá. V kabině mi udělali testy na vazy a vypadalo to dobře. Tak jsem nohu zatížil a zjistili jsme, že tak nějak to fungovat může. Naštěstí už mám na koleni ortézu a ta mě možná zachránila.

Jak dlouho už ji nosíte?

Už pět let. Měl jsem ji mít jen chvíli, člověk se ale pak nerad zbavuje věcí, které má.

Nepřišli vám Slováci zejména v první třetině přemotivovaní? Zákrok Kocha na Chlapíka, který rozhodčí vůbec nepotrestali, se zdál být za hranou pravidel...

Na Chlápu to byl jednoznačný faul, úplná šílenost. V mém případě nevím. Nemyslím si, že to od Rosandiče bylo chtěné. Taky jsem udělal pohyb do něj. Myslím, že kdyby mě netrefil, tak jsme z toho ujeli. Ani jsem ten zákrok ještě pořádně neviděl, jenom na malé obrazovce, kterou máme v kabině. Nemyslím si, že to bylo chtěné. Na rozdíl od Chlápy, kde se vylučovat mělo.

Reklama