Hlavní obsah

Chcete v televizi sledovat šlágr Finů se Švédy? Máte smůlu! Záruba vysvětluje přednost Slovákům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční večerní program hokejového mistrovství světa servíruje fanouškům dva velice atraktivní duely. Zatímco ve skupině A v Helsinkách dojde na souboj dosud neporažených Švýcarů se Slováky, béčko v Tampere nabízí severský střet domácích Finů se Švédy. Tedy týmů, které ještě na turnaji neztratily ani bod. Česká televize dala na svém kanálu ČT sport přednost zápasu našich východních sousedů...

Foto: Milan Malíček, Právo

Sportovní komentátor České televize Robert Záruba.

Článek

Což se u některých fanoušků nesetkalo s přílišným pochopením...

„To myslíte vážně??? Atraktivnější zápas Švýcarsko – Slovensko oproti Finsko – Švédsko? Nesmysl," píše na Twitteru jeden z fanoušků Robertu Zárubovi, šéfkomentátorovi redakce sportu ČT.

Čtyřiapadesátiletý Záruba však v reakci připomíná, že pokud hokejoví příznivci chtějí sledovat utkání v „české" skupině B, můžou tak učinit prostřednictvím webu ČT.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Švédsko - Velká BritánieVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Vysíláme oba zápasy živě. Pokud umíte twitter, jistě zvládnete přes dvě kliknutí TV ovladače také otevřít program ČTsport+... Budu rád, protože ten zápas komentujeme s Petrem Hubáčkem," uvedl Záruba přímo z Tampere.

A vysvětluje, proč v televizi dostali přednost zrovna Slováci. „Sleduje je výrazně víc diváků než ostatní týmy, proto bude (jejich) zápas se Švýcary na ČT sport," objasňuje komentátor.

Na který zápas byste se ve středu večer podívali na ČT sport radši?
Finsko – Švédsko
36,1 %
Švýcarsko – Slovensko
63,9 %
Celkem hlasovalo 4982 čtenářů.

Reklama

Související témata: