Hlavní obsah

MS 2022 ve Finsku: kde sledovat zápasy české reprezentace?

Už v pátek jsou na programu první zápasy letošního MS v hokeji, o den později jde do akce také česká reprezentace. Fanoušci hokeje mohou své týmy podpořit tentokrát přímo v dějišti šampionátu, ovšem při dodržení preventivních pandemických opatření. Ten, kdo se do Helsinek či Tampere nevypraví osobně, může zápasy sledovat různými způsoby, včetně online reportáží na Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Finský trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen na střídačce.

Článek

Pandemická situace ve Finsku letos hokejovým fanouškům hraje do karet výrazně lépe než ta loňská v Rize a podle aktuálních informací se šampionát odehraje při plné kapacitě tribun. Pořadatelé ale dopředu hlásí, že bezpečnost je jejich prioritou, proto musí na místě diváci počítat s dodržováním preventivních opatření.

Pro vzdálené fanoušky je připraven kompletní hokejový servis, který tradičně nabídne zpravodajství České televize na stanici ČT Sport. Připraveny jsou přenosy většiny zápasů ze základních skupin a všech utkání závěrečných bojů play off. Zbylé zápasy budou ke sledování na online vysílání ČT Sport Plus, dříve známe pod názvem ČT Hbbtv.

Kdy hrají Češi? Češi v TV na MS ve Finsku 2022

Datum a časZápasTV
14. května, 15:20Česko - Velká Británie 5:1ČT Sport
15. května, 19:20Česko - Švédsko 3:5ČT Sport
17. května, 15:20Česko - Rakousko 1:2SNČT Sport
19. května, 19:20Česko - Lotyšsko 5:1ČT Sport
21. května, 19:20Norsko - Česko 1:4ČT Sport
23. května, 15:20USA - Česko 0:1ČT Sport
24. května, 19:20Finsko - Česko 3:0ČT Sport

Webové vysílání však často ČT Sport naráží na své vysílací limity, kdy se v důležitých zápasech kvůli velkému zájmu fanoušků potýká s výpadky vysílání. Stejně tak není možné stanici sledovat ze zahraničí. Řešením v obou případech může být využití služby VPN, která poskytuje českou IP adresu.

Další možností je sledování mistrovství světa v hokeji v ONLINE reportážích zde na Sport.cz. Kromě výsledkového servisu budou pro vás připraveny pravidelné aktuální informace a novinky nejen z dějiště šampionátu. Informační servis poskytne také nové hokejové studio Příklep Extra s kompletními sestřihy a hokejovými experty.

Netradiční volbou pro sledování utkání MS je také oficiální YouTube kanál IIHF (Mezinárodní hokejové federace). Na platformě naleznete sestřihy zápasů, zajímavé rozhovory či top momenty z jednotlivých utkání. Živé vysílání je pro ČR na tomto kanálu nedostupné, vhodné je proto využít opět služeb VPN.

Pro zájemce o rozhlasové vysílání bude opět připraveno živé vysílání na stanici Radiožurnál Sport. V roli expertů a spolukomentátorů se představí i někdejší hvězdy českého hokeje.

Loňský rok promítání zápasů české reprezentace na veřejných místech příliš nenahrával. Zato letos lze očekávat návrat fanoušků na velká náměstí či do oblíbených restauračních podniků. V Praze můžete zavítat za hokejem například do Riegrových sadů, na žižkovské BeerGarden či na Terasy Galerie Harfa.

Živé přenosy naleznete také na webových stránkách sázkových kanceláří.

Kde nejraději sledujete zápasy české hokejové reprezentace?
Doma u televize
77,5 %
Online na počítači nebo telefonu
4,1 %
V restauraci s přáteli
15,4 %
Přímo na stadionu
2,2 %
Na veřejných místech (náměstí, parky, apod.)
0,8 %
Celkem hlasovalo 1841 čtenářů.

Reklama