Hlavní obsah

Covid v reprezentaci! Nároďák opouští zkušený obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnost řeší na startu čtvrtého týdne přípravy na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách česká hokejová reprezentace. Od národního týmu trénujícího od pondělí v Ostravě se odpojil obránce Michal Jordán, který měl pozitivní výsledek testu na covid-19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Jordán během přípravného utkání proti Rakousku.

Článek

Jednatřicetiletý zlínský odchovanec, jenž posledních pět sezon strávil v ruském Chabarovsku, tak stráví potřebnou dobu v domácí izolaci. Přijde o čtvrteční utkání Euro Hockey Challenge proti Slovensku ve Spišské Nové Vsi i o sobotní odvetu v Trenčíně.

K nároďáku, za který startoval na čtyřech MS, Světovém poháru 2016 a ZOH 2018 v Pchjongčchangu, by se měl nejstarší hráč současného výběru finského kouče Kariho Jalonena připojit příští úterý před Českými hokejovými hrami v Ostravě.

„Vedení reprezentace přetestuje všechny rizikové kontakty, a pokud by se objevil nějaký další pozitivní výsledek, budeme postupovat dle nařízení hygieniků," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát, který měl rovněž pozitivní výsledek na covid a i on bude do příštího úterý oddělen od týmu.

Reklama

Související témata: