Hlavní obsah

VIDEO: Dokázali jsme na Němce vlítnout, těšilo Pastrňáka a mluvil o prvním krůčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukázal se jako skutečný lídr národního týmu. David Pastrňák měl důležitou roli při čtvrtfinálové výhře hokejistů v Helsinkách nad Německem. První gól dal, u třetího asistoval a při každém jeho pobytu na ledě vyhlašoval soupeř stav ohrožení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih čtvrtfinálového zápasu Německo - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Jak velká je bezprostřední postupová radost?

Máme tady nějakou misi, ale tohle je jen první krůček. Myslím, že to byl náš nejlepší zápas. Soustředili jsme se, byli obětaví a disciplinovaní, nedělali moc chyb. Říkali jsme si, že musíme být sebevědomí. Vlítnout na Němce a ukázat jim, že nemají šanci, a to jsme dokázali.

MS v hokeji 2022: Pastrňákův gól proti NěmeckuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Byl proto hodně důležitý váš gól z přesilovky hned po 137 sekundách hry?

Rozhodně. Bavili jsme se, že ať se stane cokoli, že chceme mít dobrý nástup a každé střídání se soustředit na sebe. Hned první přineslo německý faul, rozjeli jsme přesilovku mně to tam brzy padlo.

PŘÍKLEP EXTRA - hokejové studio Sport.cz tentokrát s Radkem Dudou a Janem NovákemVideo: Sport.cz

David Krejčí vám nabil báječně, že?

No, moc hezký. Já to od něho ale čekám. Hned jak si puk zastavil, věděl jsem, že když mu do něj nepíchnou, přijde mi přesně na hůl. Je neskutečný, jak těžká nahrávka v jeho podání vypadá úplně jednoduše.

Góly z početní výhody byly nakonec klíčové.

Věděli jsme, že speciální týmy mohou rozhodnout. Přesilovky nám vyšly naprosto super, kluci odbránili výborně oslabení a gólman byl neskutečný. Celkově jsme hráli slušný hokej a kontrolovali to.

Nezatrnulo vám ani po německém snížení?

Ani ne, žádné nervy. Nezazmatkovali jsme, i když měl soupeř tříminutový tlak. Po inkasovaném gólu jsme to odmakali, drželi jsme se své hry, pak jim to tam Sméky šoupnul do prázdné.

Cítíte, že jste už blízko medaile?

Zdá se to blízko, ale pořád je hrozně daleko a na tři medaile jsou čtyři adepti. Teď pojedeme zpátky do Tampere a budeme se soustředit na sebe, abychom byli připraveni na sobotu, ať už na nás vyjde kdokoli.

Jak jste se vůbec cítil na skok v Helsinkách?

Já osobně na Jäähalli nemám vůbec dobré vzpomínky, prohráli jsme tu v lednu 2016 čtvrtfinále šampionátu dvacítek s Američany 0:7. O to jsem radši, že to dneska vyšlo, i když v hledišti bylo málo lidí. Tak radši se zase rychle vrátit do Tampere.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

David Krejčí se postaral o třetí gól v německé síti

Těšíte se tam na lepší atmosféru v hledišti?

Doufejme. Zatím se mi zdá, že máme víc kritiků v Česku než tady fanoušků. Klobouk dolů ale před každým, kdo přijel do Helsinek. Moc děkujeme za podporu a doufáme, že nás v tom nenechají samotné ani o víkendu Tampere.

Co jste udělal ve středu večer s narozeninovým dortem od realizačního týmu?

Rozhodně jsem ho celý sám nesnědl. Navíc stejný, jen se svým číslem padesát, dostal taky Kája. Takže jsme se rozdělili se všema klukama, každý si dal trošku na ochutnání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články