Hlavní obsah

Doktore, rychle pojď! Ze Smejkala na tréninku tekla krev, spoluhráči mu z ledu sbírali zuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze čtvrtečního tréninku v hale Daugava uplynula necelá půlhodinka, když se čeští hokejisté začali na obou stranách kluziště věnovat nácviku přesilových her. Po chvilce ale přišla nevyžádaná několikaminutová pauza.

Útočník Jiří Smejkal přišel na tréninku o zubyVideo: Jan Škvor/Foto: ČTK David Taneček, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Riga (od našich zpravodajů) - Druhá přesilovková formace ve složení Jan Košťálek, Michael Špaček, Vladimír Sobotka, Roman Červenka a Jiří Černoch právě kombinovala, když se posledně jmenovaný snažil zakončit. Hokejka však karlovarskému útočníkovi vyšvihla tak nešťastně, že zasáhla do obličeje bránícího Jiřího Smejkala.

„Doky, rychle pojď," přivolával obránce Tomáš Kundrátek nejprve v žertu na led lékaře Antonína Chocholu. „Ne dělám si srandu," dodával, když viděl, že Chochola už se chystá na led.

Už dopředu trenér Kari Jalonen určil, že kapitánské céčko bude na MS v Rize nosit Roman Červenka. Nyní rozhodl, že jeho asistenty budou Michal Jordán a Vladimír Sobotka.

K ležícímu Smejkalovi se okamžitě začali sklánět ostatní hráči a hned pochopili, že o úplně drobné zranění nepůjde. Na ledě zůstala malá kaluž krve, takže doktor Chochola i maséři okamžitě přispěchali na pomoc.

Smejkal vzápětí zamířil s ručníkem přes pusu na střídačku a spoluhráči mu z ledu mezitím sbírali tři vyražené zuby, o které přišel. Po ošetření se útočník, jenž má od nové sezony namířeno do Ottawy, již na led nevrátil a trénink nedokončil.

„Jirka jde na stomatologické vyšetření, ale jeho start na MS by to nemělo ohrozit," uvedl tiskový mluvčí hokejového reprezentace Ondřej Kalát.

„Doufám, že Smejky bude zítra dobrý. A v plné síle půjdeme do zápasu. Je to nepříjemné, ale je to součást hokeje a sem tam se to děje. Doufám, že to u zubaře nějak vyřeší nebo mu zuby vytrhají, aby na to nemusel myslet. Já o tom něco vím," vyprávěl útočník Roman Červenka, který utrpěl zranění zubů před dvěma týdny, když ho při EHCH ve Vídni proti Rakousku zezadu vrazil na mantinel obránce Nickl.

„Zpočátku má člověk nateklou pusu a když tam má nějaký zub zaražený, chce to ven. Ale to vyřeší zubaři, já jim nechci říkat, co mají dělat. Za dva dny pak má člověk klid s tím, že to na krásu bude řešit později. Pro sport je to momentálně jedno, protože na zubařském křesle můžeš klidně strávit čtyři hodiny a za dva dny tam stejně můžeš jít znovu," ví kapitán nároďáku své.

A aby nabylo komplikací málo, během tréninku pak sám Chochola dostal na střídače ránu pukem do nosu a tekla mu krev. „Je ale v pořádku," sdělil Kalát.

Reklama