Hlavní obsah

Hokejisty Německa posílí na MS ze zámoří útočník Reichel a obránce Gewanke

Dvacetiletý útočník Lukas Reichel z farmy Chicaga z Rockfordu a o dva roky starší obránce Leon Gawanke ze záložního týmu Winnipegu z Manitoby posílí hokejisty Německa na mistrovství světa ve Finsku. Oba se připojí k týmu finského trenéra Toniho Söderholma ve čtvrtek a mohli by hned nastoupit do duelu s Dánskem. Čeká je shodně druhá velká mezinárodní akce, oba debutovali na loňském světovém šampionátu v Rize.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Hokejisté Německa se dočkají posil ze zámoří.

Článek

Reichel, který je synovcem olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichela, v této sezoně debutoval v NHL. Za Blackhawks, kteří si jej vybrali v roce 2020 v prvním kole draftu na 17 pozici, sehrál 11 zápasů a připsal si jednu asistenci.

Do Severní Ameriky se syn rodáka z Mostu a bývalého německého reprezentanta Martina Reichela vydal loni z Eisbären Berlín a za Rockford si v AHL připsal v 56 zápasech základní části 57 bodů za 21 branek a 36 asistencí. V pěti duelech play off vstřelil dvě branky. IceHogs vypadli v neděli po porážce ve 2. kole s celkem Chicago Wolves 0:3 na zápasy.

Gawanke na premiéru v NHL čeká. V roce 2017 si jej vybral Winnipeg v 5. kole draftu na 136. místě. Po třech sezonách v celku Cape Breton Screaming Eagles v juniorské QMJHL působil poslední tři sezony v Mannitobě s výjimkou části ročníku 2020/21, kdy při odloženém startu zámořských soutěží kvůli pandemii koronaviru působil v barvách Eisbären Berlín.

V AHL má na kontě ve 139 utkáních 69 bodů (15+54). V pěti zápasech play off přidal gól a tři přihrávky. Klubová sezona mu skončila také v neděli, kdy Moose vyřadilo Milwaukee po výhře 3:2 na zápasy.

Reklama

Související témata: