Hlavní obsah

Jak silný mají Češi tým? Bude Vejmelka jednička? A proč (ne)chybí Chlapík?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampere (Od našich zpravodajů)

Ve Finsku to před deseti lety bylo naposledy, tak by to tam teď mohlo znovu začít. Už je to celá dekáda, co hokejová reprezentace přivezla medaili z mistrovství světa, když tehdy urvala bronz v Helsinkách. Teď se do země tisíců jezer vrací s nadějí, že pod vedením finského kouče Kariho Jalonena zase našla cestu, jak být úspěšná. Má cenu být optimistou? Co tak zásadního se v mužstvu po zpackané olympiádě změnilo a jak silný tým na turnaji bude? I na to hledají odpovědi redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára v podcastu Za mantinelem.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Oba zkušení reportéři – Kézr byl jako novinář na všech šampionátech od roku 1991 a Sára na MS nechyběl od roku 2006 - jsou už ve Finsku a sledují závěrečnou část přípravy reprezentace před jejím sobotním vstupem do šampionátu proti Velké Británii.

V podcastu se pak zamýšlejí nad několika jmény, které se (ne)objevily v nominaci. Tím prvním je Filip Chlapík – nejproduktivnějšího i nejlepšího hráče extraligy už opomenul Filip Pešán ve výběru pro olympiádu v Pekingu, teď to stejné udělal také Jalonen. Jenže zatímco v únoru to byla zjevná chyba, teď se redaktoři shodují, že Chlapíkovo trápení ve finále i představení na Švédských hrách mělo logický následek.

Jalonen zároveň neurčil brankářskou jedničku, nicméně podle výkonu ve Švédsku i roli, kterou zastává v NHL, by se jí měl stát Karel Vejmelka.

Ulehčí Česku cestu za vysněnou medailí neúčast Ruska? Ano, je jasné, že celek, který patří mezi absolutní elitu, uvolnil pozice a reprezentaci tak pro případné čtvrtfinále může připadnout přijatelnější soupeř. I o tom je řeč v dalším díle podcastu Za mantinelem.

Reklama

Související témata: