Hlavní obsah

Jalonen si o pauze počkal na sudí a říkal: Buďte féroví. Na obě strany!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na střídačce zůstává klidný, bez výraznějších emocí, jak se na Seveřana „sluší“. Jenže Kari Jalonen rozhodně není trenérem, který by si nechal cokoliv líbit a už vůbec ne, když se to dotýká jeho týmu. Už loni na hokejovém šampionátu v Tampere pravidelně s rozhodčími diskutoval, teď – jakmile cítí bezpráví – se to opakuje také v Rize. V prvním duelu proti Slovensku ho nazlobila jejich nečinnost po zákroku Kocha na Chlapíka, v sobotu hartusil znovu. A tak si sudí o druhé přestávce utkání s Norskem zastavil. „Musíte být féroví na obě strany," vyčinil arbitrům.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Kari Jalonen při zápase s Norskem.

Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Finského trenéra v českých službách popudilo dění ve druhé třetině, kterou Češi hned polovinu odehráli v oslabení. Voženílek vyfasoval pětiminutový trest za náraz u mantinelu, později za katrem seděl také Lenc za nedovolené bránění a Němeček za zdržování hry. A především druhé a třetí vyloučení byla diskutabilní.

„U Voženílka jsem tušil, že se půjdou podívat na video, protože to bylo na hraně. Že to vypadalo čistě? Možná. Musím se na to podívat. Rozhodčí jsou rozhodčí a oni dělají rozhodnutí. Ale některé jejich verdikty ve druhé třetině se mi nelíbily. Třeba u Lence. To se vůbec neblížilo faulu," popisoval Jalonen.

Mimochodem, při zmíněném Kochově hitu v duelu Slováků z Čechy si stěžoval právě na skutečnost, že sudí nešli zákrok překontrolovat k videu, což prý před turnajem slibovali. A tak si po druhé třetině s Norskem na arbitry počkal. A co mu na jeho výčitky odpověděli? „Říkali různé věci. Nechci je obviňovat, musejí dělat svou práci a snaží se být féroví, ale..."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Norsko - ČeskoVideo: Česká televize

Už loni jeho hlasitá kritika u šéfa rozhodčích v Tampere zdánlivě zabrala a také po „fénu" o druhé pauze se rázem leccos změnilo - ve třetí třetině hráli Češi šest minut v přesilovce.

Když ale po utkání přešel finský kouč k celkovému hodnocení, říkal: „Odehráli jsme opravdu dobrou první třetinu. Ale ta druhá? Musím dát obrovský kredit těm, kteří nastupovali v oslabení. Odvedli skvělou práci. Stejně jako Vejmelka. Udržel stav 2:0. Ve třetí části už jsme hráli velmi chytře, nic jsme jim nedovolili. Líbilo se mi, jak hráči bojovali."

Reklama