Hlavní obsah

Jalonen škrtnul šest reprezentantů a deset nových povolal. Z Pardubic zve kvarteto, z Vítkovic nikoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest českých hokejistů přípravu na mistrovství světa ukončilo, když trenér Kari Jalonen po páteční odvetě se Slováky v Porubě provedl další škrty v kádru. Naopak se v reprezentaci během příštího týdne objeví deset nových tváří.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hlavní trenér Kari Jalonen hovoří s hráči.

Článek

„Na příští reprezentační kemp v pondělí do Brna už nedorazí brankář Štěpán Lukeš, obránci Michal Moravčík s Pavlem Pýchou a útočníci Luboš Horký, Adam Najman i Kryštof Hrabík," oznámil kouč asi hodinu a půl po pátečním zápase

Zároveň potvrdil, že kádr národního týmu nově doplní gólman Langhamer z finského Ilvesu a čtyři hráči Pardubic: obránci T. Dvořák s Košťálkem a útočníci Sedlák s Hykou. Z dalšího celku vyřazeného v semifinále extraligy, Vítkovic, nebyl nominován nikdo.

Vedle zmíněných pěti hráčů se během příštího týdne k reprezentací připojí také kapitán Červenka ze švýcarského Rapperswillu a už dříve potvrzené kvarteto z NHL (Karel Vejmelka, David Jiříček, Stanislav Svozil, Martin Kaut).

K dispozici tak na přípravné zápasy s Rakouskem (27. dubna ve Vídni a 29. dubna v Brně) bude mít Jalonen 31 hráčů, z toho jsou čtyři brankáři, jedenáct obránců a šestnáct útočníků. Ne všichni ale do zmíněných utkání ještě zasáhnou.

Pátá dosud potvrzená posila ze zámoří, útočník Dominik Kubalík dorazí za mužstvem až 1. května, kdy se spustí závěrečný týden přípravy završený generálkou v podobě Českých hokejových her, které budou na brněnském ledě zahrnovat zápasy s Finy, Švédy a Švýcary.

Až při nich by se případně objevili pozvaní hráči z finále extraligy, potom už by asi zůstávala volná místa jen pro případné posily z play off NHL. Každopádně v neděli večer 7. května se Jalonen chystá oznámit nominaci pro MS, které pro národní tým začne 12.5. v Rize zápasem proti Slovensku.

Reklama