Hlavní obsah

Jalonen: Speciální zápas pro český hokej, ale i pro mě hodně emotivní. A viděl jsem spoustu pozitiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí zápas u českého hokejového nároďáku a trenér Kari Jalonen si mohl odškrtnou třetí výhru. V jubilejním 2000. duelu v historii české a československé reprezentace jeho svěřenci zdolali v Chomutově Německo jednoznačně 6:2, finský kouč však viděl i nedostatky. Hlavně ve druhé polovině utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Finský trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen na střídačce.

Článek
Fotogalerie

Převažuje ale spokojenost?

Měli jsme opravdu hodně dobrý vstup do zápasu. Byl to přímo super start. Věci, které jsme pilovali na trénincích, jsme si přenesli i do zápasu. Měli jsme energii, byli jsme rychlí a silní v soubojích. Navíc jsme předváděli skvělý týmový hokej. Tedy první polovinu zápasu.

Proč se to nedařilo i tu druhou?

Nějak jsme přestali plnit náš herní plán. I přesto jsme dokázali dát další dva pěkné góly a konečný výsledek je pro mužstvo pozitivní. V šatně panuje dobrá nálada.

Mrzí vás, že mužstvo; stejně jako minulý týden proti Rakušanům, neodehrálo podle vašich představ celých šedesát minut?

Ne, nejsem z toho zklamaný. Rozumím tomu, v jaké jsme situaci. Chci si ale nejdříve naši hru rozebrat na videu a pak si to probereme s hráči.

Co jste říkal na gól Patrika Zdráhala na 5:0, který padl po nádherné individuální akci?

Nejen on dal hezký gól, krásné byly třeba i ty od Klapky nebo Holase (Holíka). Líbily se mi i naše přesilovky, na které jsme se tento týden na tréninku zaměřili víc než ty minulé. Černoch v ní skóroval. Fakt bych na naší hře našel spoustu pozitiv. Stále jsme v procesu, který směřuje k Tampere (dějiště letošního MS). V pátek bychom ale chtěli některé věci v naší hře zvládnout líp.

Které?

Teď o tom nemůžu nic říct, nejdřív se na to opravdu musím podívat na videu.

Věděl jste, že šlo o jubilejní 2000. zápas v historii české a československé reprezentace?

Slyšel jsem to, Martin (asistent trenéra Erat) mi říkal, že je to pro český hokej speciální den. A zažít 2000. zápas a vyhrát ho, je samozřejmě emotivní i pro mě.

Do Chomutova dorazily téměř čtyři tisíce fanoušků. Líbila se vám atmosféra na stadionu?

Mám skvělý pocit. Fanoušci byli skvělí, krásně nás podporovali.

A vy jste po Znojmě mohl poznat atmosféru na dalším českém zimáku.

Toho cestování je hodně, aspoň ale poznám spoustu českých měst (směje se). Ale ne, cestování mi nevadí. Chápu, že národní tým musí hrát na různých místech, aby ho mělo možnost vidět co nejvíc diváků.

Reklama