Hlavní obsah

Kanaďan Veleno po brutálním zákroku na MS dohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro kanadského útočníka Joea Velena, jenž v sobotním utkání skupiny A brutálně dupnul bruslí na nohu švýcarského kapitána Nina Niederreitera, mistrovství světa předčasně skončilo. Disciplinární panel turnaje totiž útočníkovi Detroitu udělil trest na pět zápasů, víc už jich Kanada sehrát nemůže, ani kdyby v Tampere příští víkend bojovala o medaile.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nechutný faul Kanaďana VelenaVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Veleno ve 29. minutě sobotního zápasu, který Švýcaři vyhráli 3:2, za kanadskou brankou v souboji dupnul Niederreiterovi těsně nad kotník. Sudím ale tento zákrok unikl, na dvě minuty naopak po pokračování rozmíšky mezi oběma hráči vyloučili švýcarského kapitána a Kanaďané z následné přesilovky otevřeli skóre.

Švýcaři volali po dodatečném exemplárním trestu.

„Tohle do našeho sportu nepatří. Pořád je to gentlemanský sport, v němž se hraje velmi tvrdě. Ale tohle prostě nemůžete udělat. Je to strašně nebezpečné, vždyť brusle jsou extrémně ostré. Chtěl jít do souboje s úmyslem mě zranit a skoro mi zlomil kotník, Jsem fakt zvědavý, jak se k tomu postaví Mezinárodní hokejová federace. Doufám, že odvedou dobrou práci," zuřil po zápase Niederreiter.

Nakonec disciplinární komise rozhodla o stopce na pět duelů. Veleno už tak do letošního šampionátu nezasáhne. Pokud by Kanada vypadla ve čtvrtfinále, dva zápasy by nesměl hrát na dalším MS, na které by byl nominován.

Reklama

Související témata: