Hlavní obsah

Kapitán Červenka: Rozhodla prospaná druhá třetina. Švýcaři si v ní dělali, co chtěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstřelil první gól Čechů, druhý v přesilovce připravil pro Kubalíka. Kapitán reprezentace Roman Červenka cítil, že Švýcaři byli hratelní a dokonce k poražení. Jenže k optimistickému scénáři bohužel něco chybělo...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - To by ale nesměl národní tým potkat výpadek ve druhé třetině.

Ta rozhodla?

Jednoznačně. Byli jsme v ní málo agresivní, nechávali jsme Švýcarům moc prostoru v našem obranném pásmu a oni si v něm dělali, co chtěli. Nešli jsme do prvního souboje, jenom jsme stínovali. Prostě jsme ji prospali, což je strašná škoda. Jinak si totiž myslím, že to od nás nebylo špatné a hráli jsme vyrovnaně. Na to, jak skvělý tu mají Švýcaři tým, jsme měli dost šancí. Tyhle zápasy jsou přitom o trpělivosti a moc šancí nedostaneš. A my měli vyložené.

Štve prohra o to víc, že k prvním dvěma gólům jste soupeři dopomohli fauly?

Musíme se z toho poučit. Je třeba si vzít to dobré, a špatné neopakovat. Nikdo nechce faulovat schválně, ale v téhle fázi turnaje a proti tak kvalitnímu týmu nás to může stát zápas. Což se vesměs stalo.

Berete jako pozitivum, že jste Švýcarům dokázali vzdorovat až do konce?

My jsme věřili a věděli, že toho jsme schopni. Jenže musíš podat precizní 60minutový výkon. Nemůžeš hrát jen 40 minut. Je škoda, že hned tři minuty po Kubaldově gólu na 2:3, kterým jsme se vrátili do zápasu, jsme dostali čtvrtý.

Bylo taktickým záměrem, že vás kouč Jalonen posílal na přesilovky s Kubalíkem?

Udělali jsme v přesilovce maličké změny, chtěli jsme to hrát trošku jinak. Takhle teď máme víc flexibility, i když je někdy potřeba improvizovat. Víme, že přesilovek nebude moc, teď jsme měli dvě a jeden gól z nich je dobrý. Lepší než nic, jenže Švýcaři vlastně využili obě, protože jejich druhý gól padl jen vteřinu po jejím skončení.

Překvapil vás Radim Zohorna, jak hned zvedl hru čtvrté formace?

Celá lajna hrála výborně, byla naší nejlepší. Udrželi se na puku, vyhrávali souboje, což nám ostatním trochu chybělo.

Sice o tom rozhodne hodně proměnných, ale jak příjemné by bylo hrát čtvrtfinále v Rize a nestěhovat se pro něj do Tampere?

Bylo by to samozřejmě plus, ale to fakt nejde ovlivnit, záleží i na umístění Finů. Koukám na výsledky druhé skupiny, i v ní je to ale hodně zamotané a nejde odhadnout, jak to dopadne. Vybírat si, jestli chceš jít na Švédy, Finy, nebo USA nejde. Zas tak velký rozdíl to nebude.

Kdo byl podle vás nejlepším českým útočníkem v utkání se Švýcarskem?
Dominik Kubalík
26,1 %
Vladimír Sobotka
0,8 %
Roman Červenka
16,2 %
Ondřej Beránek
1,4 %
Jiří Černoch
1,2 %
Jakub Flek
2,3 %
David Tomášek
0,8 %
Michael Špaček
1 %
Jiří Smejkal
1 %
Radan Lenc
0,6 %
Radim Zohorna
36,3 %
Daniel Voženílek
12,3 %
Celkem hlasovalo 518 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články