Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: První třetina super, ale hrajeme na čtyři pět hráčů. Kde je tlak do brány?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Švýcary jsme nestačili a prohráli 2:4. Podle mě naprosto zaslouženě. Přitom první třetina mě fakt bavila, hlavně druhá desetiminutovka. Super hokej nahoru dolů, plný šancí, šli jsme do vedení, ale pak soupeř přepnul na vyšší rychlostní stupeň, otočil a hlídal si dvoubrankový náskok. Když už jsme se dostali do tlaku a snížili, předvedli jsme takovou hrubku... Celkově jsme ale bohužel jsme nestačili bruslařsky ani v práci na brankovišti.

Foto: David Taneček, ČTK

"Byl jsem překvapený, že chytá Langhamer," píše ve svém komentáři Jaroslav Bednář.

Článek

Narazili jsme na první opravdu silný tým. V českém celku bohužel teď nejsou někteří hráči, kteří by byli stoprocentně v pohodě. Tolik jim to nejezdí, hrají profesorsky.

Už od začátku turnaje řešíme, že hrajeme na čtyři pět hráčů. Dominik Kubalík nasázel už osm gólů, ale musí se přidat i třetí a čtvrtá lajna. Aspoň se mi líbilo, jak tihle kluci v závěru dřeli a skvělým napadáním nutili soupeře k chybám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

Jenže štve mě, že se skoro nikdo netlačí do brány. Asi jen Voženílek s Radimem Zohornou, který na úvod odehrál velmi solidní zápas na to, že strávil celý den v letadle. Ale když útočili Švýcaři, byl před Langhamerem pořád někdo. A z toho padají góly, musíme to zlepšit.

Foto: David Taneček, ČTK

Český brankář Marek Langhamer inkasuje gól při švýcarské přesilovce.

Dělali jsme celkově mraky drobných chyb, z kterých pak pramenily hrubky. Projevilo se to i v oslabeních. Proti Norsku jsme si je pochvalovali, teď jsme v nich dostali dva góly. Nestárnoucí Ambühl nám dal dva, taky těžil z tlaku do brány.

Popravdě jsem byl hodně překvapený, že v brance nastoupil Marek Langhamer. Po Norsku Tomáš Vlasák v komentáři psal, že už by nechal v brankovišti Vejmelku, a já s ním rozhodně souhlasím. A on přitom nebyl ani na střídačce... Trenéři k tomu asi mají nějaký důvod, já ho neznám.

Uvidíme, jestli Vejmelka nastoupí v úterý proti Kanadě. Určitě to bude podobný hokej jako se Švýcarskem, taky se cpou do brány a výborně bruslí. Musíme se určitě zlepšit a tlačit se do gólmana. Jinak se neprosadíme. A na dvě trefy určitě nevyhrajeme. Moc šancí si nevytváříme. Budu ale dál fandit.

Jaroslav Bednář

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Kdo byl podle vás nejlepším českým obráncem v utkání se Švýcarskem?
Tomáš Kundrátek
4,7 %
Michal Kempný
72,9 %
Jan Košťálek
3,5 %
Tomáš Dvořák
3,5 %
Jakub Zbořil
4 %
Michal Jordán
8,1 %
David Němeček
3,3 %
Celkem hlasovalo 6615 čtenářů.

Reklama