Hlavní obsah

Nominace české reprezentace pro MS 2022: Posily z NHL i zkušený Krejčí

Letošní mistrovství světa v hokeji začíná již 13. května a trenérské týmy tak mají poslední dny k finalizaci soupisek a nominací. S jakým výběrem pojede lodivod českého týmu Kari Jalonen na šampionát ve Finsku? Zde najdete pravidelně aktualizovanou soupisku české hokejové reprezentace před MS 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jednou z posil z NHL je Filip Hronek z Detroitu.

Článek

Příprava české reprezentace na MS začala již v dubnu zápasy s Rakouskem, Německem a Slovenskem. Na přelomu dubna a května pak Češi obhájili triumf na Českých hokejových hrách, když úvodní porážku s Finskem po nájezdech odčinili destrukcí Švédska a pohodlnou výhrou proti Rakousku. Češi následně se třemi vítězstvími ovládli i Švédské hokejové hry.

Posily ze zámoří: Jede i Lukáš Dostál

V týmu pro MS je hned sedm posil z NHL. Vedle obránců Filipa Hronka a Radima Šimka také útočníci Tomáš Hertl, Jakub Vrána a Dominik Simon. Sestavu brankářů doplnil Karel Vejmelka.

S ohledem na postupující playoff NHL českou reprezentaci ještě posílili útočníci David Pastrňák, David Kämpf a obránce Michal Kempný.

Brankářské trio tvoří vedle Vejmelky z Arizony také Marek Langhamer z finského Ilves a Lukáš Dostál z Anaheimu, který však letos chytal primárně za San Diego Gulls v zámořské AHL.

Soupiska české hokejové reprezentace pro MS 2022

Brankáři
Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin)
Lukáš Dostál (San Diego/AHL)
Karel Vejmelka (Arizona/NHL)
Obránci
David Jiříček (Plzeň)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Filip Hronek (Detroit/NHL)
Tomáš Kundrátek (Třinec)
Michal Kempný (Washington/NHL)
David Sklenička (Oulu/Fin.)
Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.)
Radim Šimek (San Jose/NHL)
Útočníci
Matěj Blümel (Pardubice)
Jiří Černoch (Karlovy Vary)
Roman Červenka (Rapperswil/Švýc.)
Jakub Flek (Karlovy Vary)
Tomáš Hertl (San Jose/NHL)
David Kämpf (Toronto/NHL)
David Krejčí (Olomouc)
David Pastrňák (Boston/NHL)
Michael Špaček (Frölunda/Švéd.)
Jiří Smejkal (Lahti/Fin.)
Matěj Stránský(Davos/Švýc.)
Jakub Vrána (Detroit/NHL)
Hynek Zohorna (Oskarshamn/Švéd.)

Po skončení Švédských hokejových her se národní tým přesunul ze Stockholmu do finského Tampere, kde ho už 14. května čeká první zápas proti outsiderovi z Velké Británie. Poslední zápas ve skupině B čeká českou reprezentaci o deset dní později proti domácím Finům.

Jako jeden z hlavních cílů uvedl při svém nástupu trenér Kari Jalonen zisk zlaté medaile, v jeho rodném Finsku ho však nečeká nic lehkého. Česká hokejová reprezentace brala cenný kov naposledy na šampionátu v Helsinkách a Stockholmu v roce 2012, poslední zlatý úspěch je dokonce starý již dvanáct let.

Reklama