Hlavní obsah

Kempný v reprezentaci zapomíná na zpackané play off. Třinec dotáhne titul, věští

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pár dní vyrazil s rodinou do Špindlerova Mlýnu, jenže deštivé počasí je téměř na celé tři dny „uvěznilo“ v hotelu. „Ale bylo příjemné strávit společně čas,“ říká obránce Michal Kempný. Jinak trénoval, chodil na led a taky toužil zapomenout na smutný moment v kariéře, protože vstřebával rychlé sparťanské pakování z extraligového play off, z něhož pražský klub ve čtvrtfinále vyřadil Třinec. „Prvních pár dnů po sezoně nebylo příjemných. Přemýšleli jsme, co bylo špatně a nějak to rozebírali. Teď už se snažím dívat dopředu a myslet na nároďák.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kempný během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Ano, součástí „terapie zapomenutí" je pro Kempného i reprezentace a účast na mistrovství světa, která by mu neměla uniknout. Také proto po vyřazení Sparty neprchl nikam k moři, ale zvolil jen krátký rodinný oddych. „Snad nikdy jsem nekončil sezonu tak brzy. I z toho důvodu, že ročník dopadl, jak dopadl, jsem se do nároďáku hrozně moc těšil. Jako vždy," říká 32letý obránce, jenž ve čtvrtek nastoupí v Ostravě proti Slovensku ke svému 66. reprezentačnímu zápasu.

Loni byl ve Finsku součástí bronzové party, která ukončila desetileté čekání na medaili. Do Tampere však dorazil ze zámoří coby posila „last minute". Teď je ve výběru už skoro měsíc před startem šampionátu. „Den po vypadnutí se Spartou jsem mluvil s Liborem Zábranským (asistent reprezentačního trenéra) a domluvili jsme se, že se připojím o týden později po začátku přípravy. Jsem rád, že tak budu v zápasovém rytmu."

Už teď má defenzíva čtyři borce, kteří hráli na mistrovství loni, a ten počet se může ještě navýšit, což Kempný vnímá jako výhodu. „Vždycky je dobré, když je jádro týmu pohromadě, což se letos děje. I systém, který v nároďáku praktikujeme, je každému blízký."

Sestava reprezentace na čtvrteční zápas proti Slovensku:
Hrubec (Pavlát) - Ščotka, Zámorský, Kempný, Kundrátek, Němeček, Kučeřík, Moravčík, Pýcha - Smejkal, Špaček, Chlapík - Flek, Horák, Tomášek - Hrabík, Sobotka, Zohorna - Lenc, Černoch, Beránek - Horký.

Když dorazil na přípravný kemp do Ostravy a předstoupil před novináře, bylo rovněž jasné, že se nevyhne tématu brzkého vyřazení Sparty. Zvlášť když po rozhodujícím čtvrtfinále v Třinci prohlásil, že „nás porazil tým, který my jsme neměli." „Řekl jsem něco v obrovských emocích po zápase. Myslel jsem to tím způsobem, že rozhodla týmovost a tým, který víc chtěl a šel tomu naproti. To Třinec udělal a zaslouženě přes nás přešel dál. Tým, který totiž víc chce, vyhraje. Bohužel to byl Třinec. Víc se v tom nechci pitvat," uvedl Kempný.

Ten zároveň předpovídá, že Oceláři nakonec získají titul. „Proti nám i proti Pardubicím rozhodovala obrovská obětavost, týmovost, výborně chytající gólman i výborně zahraný systém. Všichni dělali, co měli. Respektuji Třinec, smekám klubouk, v jaké formě play off začali a jak v něm pokračují. Dotáhnou to i do titulu."

Ale třeba jeden titul získá i Kempný...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.