Hlavní obsah

Komplikace pro Slováky! Před startem MS přišli o kapitána. Zranění? Spekuluje se i o KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere ještě neodstartovalo, slovenský reprezentační výběr se ale už nyní musí potýkat s pořádnou komplikací. Tým zámořského kouče Craiga Ramsayho se na šampionátu bude muset obejít bez kapitána Martina Gernáta. Dle Slovenského svazu vyřadilo třicetiletého obránce ze hry zranění břišního svalu. Skutečný důvod ale může být jiný. Spekuluje se o tom, že zkušený bek by od příští sezony mohl působit v ruské KHL...

Obránce Martin Gernát po tréninku slovenské hokejové reprezentace.

Článek

Gernát, který v minulosti působil v české extralize ve Spartě nebo Třinci, se zranil minulý týden v přípravném utkání s Rakouskem. Tehdy ještě představitelé slovenského nároďáku tvrdili, že nejde o nic vážného a kapitán Slováků páteční start na MS zvládne.

V úterý ale došlo k zásadnímu obratu. „Opětovné vyšetření odhalilo, že po tréninkové zátěži došlo k natržení břišního svalstva. Takové zranění mu neumožňuje start na mistrovství světa," uvedl týmový lékař Pavol Lauko pro portál Hockeyslovakia.sk.

Dle serveru Nový čas může být ale skutečným důvodem Gernátova vyřazení z týmu jeho vyjednávání o přesunu do KHL. Obránce, který v minulé sezoně působil ve švýcarském HC Lausanne, by totiž podle zákulisních spekulací mohl od příští sezony působit v dresu ruské Jaroslavle.

Vedení Slovenského svazu ledního hokeje přitom v březnu rozhodlo, že v národním týmu až do konce sezony, tedy i na nadcházejícím MS v Lotyšsku a Finsku, žádní hráči z ruské Kontinentální ligy hrát nebudou.

Gernáta, jednoho z osmi bronzových medailistů z loňských olympijských her v Pekingu, v národním týmu nahradí Adam Jánošík z extraligové Mladé Boleslavi. Slováci šampionát odstartují v pátek utkáním proti české reprezentaci.

Reklama