Hlavní obsah

Lotyši v průšvihu? Ve Finsku bylo na hokejový nároďák podáno trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzační bronzové medaile pro národní tým Lotyšska se staly jedním z vrcholů letošního hokejového mistrovství světa. Pobaltskou zemi zaplavila vlna euforie a hrdosti, kterou tamní fanoušci vyvezli i do finského Tampere, kde se odehrávaly boje o medaile, čímž v podstatě zachránili atmosféru na mistrovství. Nicméně na lotyšský tým bylo ve Finsku také podáno trestní oznámení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo USA - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

Informaci přinesl finský deník Iltalehti. Lotyši měli podle trestního oznámení porušit finský loterijní zákon, podle něhož má v pevninském Finsku výhradní monopol na nabízení, provozování a propagaci sázkového byznysu a hazardu státní společnost Veikkaus.

Lotyši nicméně hráli semifinále a zápas o bronz na finské půdě s dresy, na nichž měli loga estonské sázkové společnosti Olybet.

Byť pod logem byl menším písmem doplněn nápis Sports Bar, což má zřejmě odkazovat na sportovní bar v estonském Tallinnu provozovaný zmíněnou sázkovou kanceláří.

Budeme chtít od Jalonena slyšet, jakou hrou se chce prezentovat v Praze, prozrazuje HadamczikVideo: Sport.cz

Policejní komisař Arto Partanen potvrdil pro Iltalehti, že trestní oznámení bylo na lotyšský nároďák podáno v pondělí.

„Lotyšský národní tým měl na dresech reklamu, která nebyla tuzemská. Někdo měl pocit, že by policie měla vyšetřovat potenciální trestný čin. Policie věc zaznamenala a zahájila předběžné vyšetřování. Nic dalšího se v této věci zatím neděje," informoval komisař.

Reklama

Související témata: