Hlavní obsah

Dvojí rána pro český nároďák na MS! Nejhorší scénář se naplnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pro hokejovou reprezentaci obrovská rána! A bohužel hned dvojitá. Mistrovství světa předčasně končí nejen pro zraněného útočníka Lukáše Sedláka, do turnaje v Rize už nezasáhne ani další zraněný forvard Filip Chytil. Novinářům to potvrdil generální manažer národního týmu Martin Havlát.

Čeští hokejisté absolvovali v Rize oficiální týmové focení.Video: SPORT.CZ

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) – „Jsou to dvě špatné zprávy naráz. Bohužel nás Filip a Lukáš budou muset opustit. Sedlo to dneska zkoušel, Filip dokonce na ledě s klukama, ale bohužel to nepůjde,“ zoufá si Havlát.

Prvním povolaným náhradníkem, který bude dopsán na soupisku, je Radan Lenc. Ve hře je pak povolání Radima Zohorny. „Až dnes v Americe vstane, mám v plánu mu hned zavolat. Uvidíme, jak to dopadne,“ prohlásil Havlát s tím, že útočník švédského HV 71 Lenc, který vypadl z kádru reprezentace až po generálce na MS, Českých hrách v Brně, by měl do Rigy přiletět v pátek večer. V sobotu by pak už mohl nastoupit proti Norsku.

„Ještě před pár dny hrál zápas, než s klubem vypadnul, a po fyzické stránce by na tom měl být nejlíp. Snad klapne i jeho příjezd,“ řekl Havlát o Radimu Zohornovi, jenž v sezoně odehrál 10 zápasů v NHL za Calgary a Toronto a konec ročníku dohrával na farmě Maple Leafs v AHL za Toronto Marlies.

Foto: David Taneček, ČTK

Týmové focení před dopoledním tréninkem české hokejové reprezentace v Daugava Areně. Zleva brankář Marek Langhamer a Filip Chytil.

„S určitými hráči jsem byl v delším kontaktu, kdyby taková situace nastala. Aby byli schopní docela rychle zareagovat,“ řekl Havlát a na dotaz Sport.cz, jestli byl v kontaktu i s hráči, kteří letos účast na MS odmítli; konkrétně s Davidem Pastrňákem a Jakubem Vránou; Havlát jen zakroutil hlavou. „Ne, s těmito kluky jsem v kontaktu vůbec nebyl a nic s nimi neřešil. Měli své důvody předtím,“ uzavřel generální manažer.

„Chytil se Sedlákem nejsou schopni hrát, tak bychom určitě měli od IIHF dostat svolení, abychom místo nich mohli povolat dva náhradníky. Už jsme na direktoriátu turnaje zažádali a čekáme jen na potvrzení,“ řekl Havlát. Kladné vyřízení žádosti by český tým měl obdržet nejpozději v sobotu ráno.

Zatímco Sedlák, který utrpěl zranění kotníku v zápase s Lotyšskem, dnes ani nešel trénovat a po týmovém focení rovnou odkulhal do kabiny, Chytil šel s mužstvem na led. Jenže zranění v obličeji ze zápasu s Kazachstánem je vážné. Podle neoficiálních informací má jít o zlomeninu lícní kosti.

„Doufali jsme. Jenže na základě svých pocitů poté, co byl dneska na ledě, se Filip rozhodl, že to bohužel dál nejde,“ krčí rameny Havlát.

Na otázku, jestli má Sedlák v kotníku prasklinu, jak již dřív psal Sport.cz, Havlát odvětil: „Něco tam má. Naštípnutého nebo zlomeného. Bohužel.“

„Takový je sport, zvlášť hokej. Jsme v takové situaci a snažíme se ji řešit nejrychleji, jak to jde. Doufám, že tohle už bude všechno,“ přeje si Havlát, aby zdravotní patálie stíhající národní tým už konečně ustaly.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Reklama