Hlavní obsah

Sedlák hned po focení odkulhal do šatny, konečná na MS je zase blíž. Chytil zkusil trénovat, chyběl ale Zbořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní tým čekalo před dopoledním tréninkem oficiální focení pro potřeby IIHF, a tak do vedlejší haly Daugava přijela autobusem většina hráčů již oblečena v červených zápasových dresech. Nechyběli ani marodi Lukáš Sedlák s Filipem Chytilem.

Čeští hokejisté absolvovali v Rize oficiální týmové foceníVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Jenže zatímco Sedlák po společném focení se zraněným kotníkem odkulhal do šatny a trénink neabsolvoval, Chytil se spolu se zbytkem týmu převlékl do tréninkového dresu a na ledě nechyběl. Byť musel bruslit s celoobličejovým krytem.

Evidentně chce zkusit, co mu jeho zraněný obličej dovolí. Zatímco ostatní hráči navlékli buď modrý nebo bílý tréninkový dres, Chytil měl jako jediný červený.

Tím, že Sedlák na trénink nebyl schopen jít, se zdá být takřka jisté, že do turnaje už se nevrátí a MS pro něj skončilo už zápasem s Lotyšskem. Trenéři můžou povolat náhradníka, mohl by se jím stát Radim Zohorna, nebo Radan Lenc.

Foto: David Taneček, ČTK

Týmové focení před dopoledním tréninkem české hokejové reprezentace v Daugava Areně. Zleva brankář Marek Langhamer a Filip Chytil.

Aby nebylo všech problémů málo, spolu se Sedlákem se odebral hned po focení do šatny obránce Jakub Zbořil. Na první pohled na něm nebyl patrný žádný zdravotní problém; ve čtvrtek proti Slovinsku odehrál celý zápas; trénink ale vynechal.

„Jakub Zbořil je lehce nachlazen. Po dohodě s trenéry jsme mu dali dnes volno. Nemělo by to ohrozit jeho pokračování v turnaji," vysvětlil lékař národního Antonín Chochola.

Když se Chytil, který utrpěl zranění v obličeji v zápase s Kazachstánem, usazoval při focení na lavici v dolní řadě, na obličeji měl ochranné brýle. Ty však před focení sundal.

Jak reprezentace v pátek trénovala:
Vejmelka, Langhamer, Hrubec - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, Knot, Němeček, Jordán - D. Kubalík, Sobotka, Červenka - Tomášek, M. Špaček, Smejkal - O. Beránek, Černoch, Flek - M. Kaut, Voženílek, Chlapík

Zasedací pořádek si vzal na povel manažer týmu Milan Hnilička.

Foto: David Taneček, ČTK

Týmové focení před dopoledním tréninkem české hokejové reprezentace v Daugava Areně. Zleva trenér Kari Jalonen a manažer Milan Hnilička.

Ve spodní řadě byli kromě Chytila i brankáři Langhamer s Vejmelkou, obránci Jordán, Kundrátek, Kempný, útočníci Červenka, Sobotka, Kubalík a trenéři Jalonen, Erat, Orct, generální manažer Havlát a Milan Hnilička.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Česko - SlovinskoVideo: Česká televize

Reklama