Hlavní obsah

Měl našprtaná zakončení soupeře. A tak Langhamer dopředu věděl, jak zneškodnit únik Michajlise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to důkaz, jak důležité je dávat na předzápasových poradách pozor. Brankář Marek Langhamer předvedl ve 33. minutě duelu s Kazachstánem možná klíčový zákrok. Za stavu 2:1 se na něj od půlky hnal osamocený Nikita Michajlis, mohl vyrovnat, ale... „Věděl jsem, co bude dělat. Takže jsem tam tu nohu dal schválně ještě před tím, než vystřelil," přiznal brankář po utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - KazachstánVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Že nastoupí do branky, se dozvěděl den před utkáním a pak s trenérem gólmanů Zdeňkem Orctem probírali rejstřík zakončení nejdůležitějších kazachstánských hráčů. A mezi nimi samozřejmě byl i Nikita Michajlis, útočník se 400 starty v KHL. „Jeho i třeba Starčenka znám z KHL, mám je v paměti. Když jsou na ledě, dávám si na ně pozor. Vím, jaká mají čísla, takže když Michajlis dostal puk a jel na bránu, věděl jsem, že je to on," popisuje Langhamer.

Během pár vteřin tak vyhodnotil situaci a předvedl úžasný zákrok, díky němuž se Češi nedostali do vážnějších potíží. „Tohle bylo jedno z jeho oblíbených zakončení. Rád to dělá," věděl Langhamer. O přestávce pak k němu přišel Orct, usmál se a jen řekl: „Vidíš!"

Foto: David Taneček, ČTK

Brankáři hokejové reprezentace Šimon Hrubec, Karel Vejmelka a Marek Langhamer po tréninku čekají na odvoz autobusem.

I z brankářského pohledu to byl těžký mač. Furt ve střehu, jakákoliv chyba by zvlášť v prvních dvou třetinách byla zásadní. „Měli jsme super první třetinu, ale v hlavě asi trošku zvolní a přizpůsobí se jejich stylu. Ale ve třetí třetině jsme zase byli tam, kde jsme měli být. A ten gól na 3:1 nás uklidnil."

Češi do prvního zápasu nasadili Hrubce, do druhého právě Langhamera. A kdo bude chytat v pondělí proti Lotyšsku? „Zatím nevím. Musíme si o tom promluvit, plán jsme měli jen na dva zápasy," uvedl kouč Kari Jalonen.

Bude to Vejmelka? Nebo opět Langhamer?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přesilovkové góly českého týmu v utkání s KazachstánemVideo: Česká televize

Reklama