Hlavní obsah

PŘÍKLEP EXTRA: Zasloužená výhra! Tři využité přesilovky a přes čtyřicet střel, co chcete víc, chválí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeští hokejisté vyhráli v neděli večer na mistrovství světa nad Kazachstánem 5:1. Hokejový trenér Martin Pešout a šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr pak v pořadu PŘÍKLEP EXTRA označili výsledek jako zasloužený. "Využili jsme tři přesilovky a měli přes čtyřicet střel, co chcete víc. Zasloužená výhra," shodují se oba experti ve studiu Sport.cz. Drobným kazem snad bylo představení ve druhé třetině. "Vypadli jsme trochu z role, nechtělo se nám tolik před brankou," všímá si Pešout. Češi ale mají po dvou utkáních plný počet bodů, takže mohou být s dosavadním vystoupením v Rize spokojení.

PŘÍKLEP EXTRA: Zápas proti KazachstánuVideo: Sport.cz

 
Článek

První minuty zápasu experty ve studiu Sport.cz nadchly. "Mohlo to být třeba 3:0, pak to trochu upadlo," glosoval dění na ledě Pešout. Za chvíli už mohl český tým pochválit za vedoucí branku, kterou vstřelil Jakub Zbořil. "Hodně na sobě makal," pochválil obránce.

Od soupeře čekal hlavně pozornou hru v obraně. A Kazachstán nezklamal, opravdu vsadil hlavně na defenzívu. "Vidíš to, drží box, hrají to, co naše osmnáctka proti USA," komentoval Pešout taktiku soupeře českého týmu.

Kvalita byla zjevně na straně českého výběru a Kazachstán si musel pomáhat nedovolenými zákroky. "Dělej, dej mu to, bude to pět na tři," povzbuzoval ve studiu Pešout český tým ve chvíli, kdy si mohl zahrát dvojnásobnou přesilovku. V početní převaze Češi přidali druhý gól, který vstřelil Kubalík. "Přesně to jsme předpověděli," konstatoval spokojeně šéfredaktor Sport.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - KazachstánVideo: Česká televize

Pravdou je, že Kubalík zatím na MS sbíral asistence. "Na akcích proti Slovensku byl jasně vidět rukopis Martina Erata. Jakmile to soupeři přečtou, bude se to hrát jinak," nebál se Pešout o to, že by česká souhra přestala fungovat. A přesně to se stalo, Kubalík se zapsal mezi střelce.

"Když zůstanou Češi u své hry, měli by mít zápas dál pod kontrolou. Ale pozor, Kazachstán i proti Norsku prohrával o dvě branky," varoval Kézr. "Ale na útočné choutky soupeř moc nemyslel, o to je cennější, že jsme získali náskok. A během přesilovek je vidět rozdíl v kvalitě týmu nejmarkantnější."

Fanoušci určitě chtěli, aby skóre narůstalo výrazněji. "Není to o honění skóre, nejdůležitější je, aby se tým dobře sehrál a připravil na čtvrtfinále," řekl Pešout. Ukazatel skóre se ale dlouho v prostřední dvacetiminutovce nepohnul. "Už se nám moc nechce před branku," všíml si trenér ve studiu Sport.cz. "Aspoň jeden gól tuhle třetinu by to ale chtělo," přál si.

Ze hry navíc vypadl kvůli zranění útočník Chytil, nemělo by ale jít o nic zásadnějšího. "To by byla špatná zpráva, kdybychom v každém utkání přišli o jednoho útočníka," glosoval Kézr. "Na souhře je to ale bohužel vidět, že se první útok rozpadl."

Češi nevyužili k navýšení náskoku trestného střílení. "Proč to nenechal jet Fleka," kroutil hlavou hokejový kouč, když viděl, že šanci jet sám na gólmana dostal Kubalík a neproměnil. Trest se dostavil za chvíli, kdy soupeř korigoval skóre na 1:2. "Je to tady, musíme začít hrát," měl jasno expert, že pokud chtějí Češi duel v pohodě dohrát, musí přidat. "Ustoupili jsme od aktivní hry, to je celý problém," doplnil zkušený žurnalista.

Krátce po začátku třetí části hry ale uklidnil český výběr Sedlák. "A zase u toho byl Flek," pochválil útočníka Pešout. "Snad to teď bude klidnější," konstatoval Kézr. A jeho slova se začala naplňovat, po další přesilovkové trefě Košťálka, Pešout jen spokojeně zabroukal. "To je ono, dvě využité přesilovky." Jalonenův tým směřoval bez potíží k výhře. "Tak pískej konec," velel s úsměvem novinář Kézr, který před zápasem tipoval přesný výsledek 4:1. Ten mu ale pokazil dalším gólem v početní převaze Kubalík.

"Ve třetí části hry jsme se vrátili k aktivnímu hokeji, hned to bylo vidět. Celkově jsme využili tři přesilovky, měli přes čtyřicet střel, to je prostě zasloužená výhra," shodli se při závěrečném hodnocení duelu experti ve studiu Sport.cz. Český tým čeká třetí vystoupení na šampionátu už v pondělí, kdy bude jeho soupeřem domácí Lotyšsko. Zápas se hraje opět od 19:20 a PŘÍKLEP EXTRA bude startovat o padesát minut dříve.

Reklama