Hlavní obsah

Já a nájezdy? Utrpení, říkal Kubalík. A teď už je zase po všem, hořce se usmál po trestném střílení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Góly od něj národní tým očekává a útočník Dominik Kubalík své střelecké kvality na mistrovství světa v Rize proti Kazachstánu při výhře 5:1 potvrdil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - KazachstánVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Ke dvěma přesilovkovým trefám mohl přidat třetí zářez, trestné střílení ale neproměnil.

Pomůžou vám osobně dva góly?

Samozřejmě, dva góly mi nastartují sebevědomí a přijde i klid na hokejce. S góly to z člověka vždycky drobet spadne. Je dobře, že se v přesilovkách prosadily obě formace a obě lajny fungují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přesilovkové góly českého týmu v utkání s KazachstánemVideo: Česká televize

Cítil jste, že když jste v polovině utkání neproměnil trestné střílení, Kazachstán najednou ožil? Vzápětí snížil a do konce druhé třetiny měl ještě dvě šance.

Kdybych proměnil, gól by nám hodně pomohl. Jenže se to otočilo, přišla obehraná klasika nedáš-dostaneš a chviličku byli na koni. Spoustu věcí jsme jim ale sami - asi z přemíry snahy - zbytečně nabídli. Poučíme se a příště se to nebude opakovat.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Sedlák překonává brankáře Kazachstánu Andreje Šutova.

Sám jste si řekl o exekuci trestného střílení? Před pěti lety jste prohlásil, že nájezdy ve vašem provedení jsou utrpením...

A teď už je ohledně nájezdů u mě zase po všem (směje se). Ze střídačky na mě mávali, ať jdu já. Hned jsem měl jasno, že zakončím mezi nohy, při posledním svém nájezdu jsem takhle se štěstím dal. Neudělal jsem to špatně, jen jsem puk nezasunul tak, jak jsem měl.

Jak nepříjemné bylo hrát od druhé třetiny po zranění Filipa Chytila jen na 11 útočníků?

Není to nic, na co bychom neměli být zvyklí nebo připravení. Nerozházelo nás to, spíš jsme museli dávat větší pozor na střídačce, abychom skákali na led, kdy máme.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Neříkáte si, že těch zranění je na úvod turnaje až příliš?

Doufám, že už jsme si všechnu smůlu vybrali. Není nic příjemného, když po prvním zápase jsou dva hráči s otazníkem a teď přibyl další. Snad bude Filip v pořádku a nebude to nic vážného. Potřebujeme každého hráče.

Co říkáte na výkony Lukáše Sedláka, jenž se na turnaji podepsal pod pět z osmi gólů?

Jenom potvrzuje, jak skvělým hráčem je. Není pro mě žádným překvapením, jak hraje. Znám ho, takže jsem od něj takové výkony očekával.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jakub Zbořil skóruje proti KazachstánuVideo: Česká televize

Reklama