Hlavní obsah

Mullet jako Jágr v dobách své největší slávy. Co to máš na hlavě? smějí se Košťálkovi i v reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vpředu byznys, vzadu párty. Nebo chcete-li prostě „mullet", který mezi hokejisty proslavil v 90. letech Jaromír Jágr během svého angažmá v Pittsburghu, s nímž získal dva Stanley Cupy. I v současném nároďáku najdete hráče s podobným účesem a vlasy ke krku. A obránce Jan Košťálek je kvůli tomu u některých spoluhráčů terčem posměšků.

Foto: Jan Škvor (Sport)

Jan Košťálek s netradiční vlasovou kreací

Článek
Fotogalerie

Riga (od našeho zvláštního zpravodaje) - Zadák Pardubic musí občas poslouchat v kabině narážky. „Koště, co to máš na hlavě," říkají mu spoluhráči. „Kluci z toho měli p*del. Říkám jim, že dobrý a neřeším to," mávne rukou.

S netradičními vlasovými kreacemi se snaží přijít rok co rok před startem extraligového play off. „Loni jsem měl celou blonďatou hlavu a červeného kohouta, než se mi vymyl do růžové," vybavuje si Košťálek.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Nyní se k mulletu snažil přemluvit i parťáky v Dynamu. „Ptal jsem se všech, kdo půjde taky. Všichni kývali, že jo, jenže nakonec jsem byl jediný. Pak jsem si všiml, že s tím vyšel Pasta," připomíná bostonského Davida Pastrňáka, že měl pro letošní play off NHL stejný nápad.

Košťálek si účes nechal i po semifinálovém vyřazení a dál o něj pečuje. „Předek už jsem zarovnával, v Brně mi holič upravoval strany. Jen zadek nechávám být," popisuje a při otázce, s čím by přišel po případném triumfu na MS, se jen usměje.

„Nemůžu bláznit, mám rodinu, se kterou musím taky někam ven. Nemůžu vymýšlet kraviny. Nechám to být, maximálně ostříhám zadek a udělám z toho klasicky letní sestřih," uvažuje Košťálek a děkuje za toleranci své drahé polovičce. „Nekecá mi do toho," těší ho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.