Hlavní obsah

Nabudil celé mužstvo. Zápas jsme dokázali rychle vyřídit, těšilo Pastrňáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrál hned při svém prvním vystoupení po příletu na mistrovství světa úžasně. David Pastrňák měl bilanci 1+1, při každém střídání byl na ledě cítit a pobláznil i spoluhráče, takže z nich sršela chuť do hokeje.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

David Pastrňák v zápase proti Lotyšsku.

Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - Pastrňák měl na výkonu českého týmu proti Lotyšsku velký podíl.

Čím jste dokázal národní tým takhle probrat?

To nebylo jen o mně, dobře zahrála každá lajna. Sedlo si to. Já osobně se pral s časovým posunem, měl jsem jet lag a probudil se děsně brzo. Hodil by se mi zápas už v deset ráno, čekání na večerní start pro mě bylo dlouhé. Myslím, že všichni v kabině si ale uvědomili, jak důležitý ten souboj s Lotyši je. Povedl se nám začátek, tím jsme dokázali zápas rychle vyřídit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Cítil jste, jak z celé mužstva od úvodního buly sálalo odhodlání?

Snad to tak bylo, tři body jsme opravdu moc potřebovali. Všichni v šatně si toho byli vědomi, soustředěnost, energie i bojovnost byly obrovské, podle toho vypadala ta první třetina. Musíme to všechno přenést i dál a odehrát stejně celých šedesát minut příště proti Norům.

Souhru s Davidem Krejčím jste oživili hned?

Věděl jsem, že si budeme rozumět, máme tu chemii mezi sebou. Krejča mi byl dlouhou dobou mentorem v Bostonu, teď v nároďáku je to ještě víc speciální. Třeba ta krásná gólová nahrávka od něj nebyla nic překvapujícího, prostě ji čekám. S Davidem je fakt radost hrát. Největší výhoda, že perfektně čte hru a vidí dvě vteřiny dopředu prostor pro hráče.

Čekal jste, že k vám do první lajny skvěle zapadne i Roman Červenka?

Červus je skvělý hráč, já s ním nastupoval za nároďák už před šesti lety v Moskvě. Všichni tři jsme věděli, co od sebe očekávat, v přesilovce nám vyšel ťukes. Něco nám tam padlo. Je ale dobře, že po změnách v sestavě se podařilo skórovat víc lajnám. Třeba Hertlíkovi s Blímou to klapalo parádně, rozuměli si.

Šlo hlavně o vylepšení sebedůvěry českého týmu?

Myslím, že jsme přesně takhle zahrát potřebovali. Zapracovali se taky na přesilovkách, to je klíčová věc na šampionátu. Musíme je mít hodně dobré, stejně jako oslabení, proto se tady hodně času tráví u videa a na ledě to bylo vidět. Makalo se i do defenzívy, každý si odvedl svou práci a dodržel roli, kterou měl přisouzenou.

Reklama

Související témata: