Hlavní obsah

Jalonen o chemii Pastrňáka s Krejčím roky slyšel. A dnes jsem ji konečně poznal sám, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léta o té spolupráci slyšel, ale až teď... "Dnes jsem ji konečně poznal i já sám," říkal kouč Kari Jalonen o chemii dua Pastrňák – Krejčí. Po vítězném duelu nad Lotyšskem byla právě čerstvá posila z NHL logicky ústředním tématem, avšak trenér viděl další mnohá pozitiva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - Už po ranním rozbruslení cítil, že tentokrát to bude jiný den. Že tým je nabitý energií. "Měl jsem z toho vážně dobrý pocit," vyprávěl kouč Jalonen. A nemýlil se.

Už po první třetině jste musel vědět, že ten pocit byl správný, že?

Ano, mluvili jsme o tom, že tady nemáme dobré začátky. Zdůrazňovali jsme si, že je to přitom důležité. Tak jako dnes by to mělo vypadat vždy. Není to jen o tom, co hráči předvedli na ledě. Šatna byla připravená, fanoušci byli připravení. Všichni v tom byli pohlcení, každý dělal svou práci. Bruslili jsme dobře, všichni jsme bojovali. Byla tam mnohá pozitiva.

Jaká?

První dvě lajny byly výborné. Líbilo se mi, jak druhá lajna makala. I třetí a čtvrtá odvedly skvělou práci. Potřebovali jsme vyhrát, dostat do šatny vítěznou energii a musíme v tom pokračovat i v sobotu proti Norsku.

Že přijede David Pastrňák z NHL a bude na MS dominovat? Není to pravda, říká Jaromír JágrVideo: Sport.cz

Druhá a třetí třetina však z české strany byla bez gólu.

To není nic, co by mě mělo strašit a čeho bych se měl obávat. I tak jsme hráli solidně. Hráli jsme defenzivně, nedali jsme soupeři moc šancí.

Co říkáte na výkon Davida Pastrňáka?

Je neuvěřitelný. Hlavně má skvělý charakter, všem v kabině dodal pozitivní energii. Jsme strašně rádi, že ho tady máme. Znám historii, jakou má s Davidem Krejčím. Každý mi o ní říkal, ale dnes jsem to opravdu poznal i já sám. Je důležité, že jsou kamarádi i mimo led. Dost toho spolu prožili, chemie mezi nimi je zásadní. Když ji v hokeji objevíte a hráči si spolu rozumí, tak přesně o tom to je.

Zabralo i promíchaní dalších lajn, že?

Ano. Líbí se mi třeba, jak po celý turnaj hraje Jiří Černoch. A v posledních dvou zápasech hrál velmi dobře Špaček.

Jak je na tom Jakub Vrána, který dostal na konci druhé třetiny ránu do nohy a odkulhal?

Zasáhlo to nějaký sval nad kolenem, ale není to nic vážného. To je dobře, protože nemáme moc útočníků navíc.

Reklama