Hlavní obsah

Národní tým už je v Praze. Hráči stojí za Jalonenem, Havlát vysvětluje nezájem o Lauka

Žádné slavné vítání jako před rokem to nebylo. Čeští hokejisté přiletěli do Prahy tentokrát v komorní atmosféře a zklamaní. Na výkonech a konečném 8. místě národního týmu totiž ani hráči nedokáží najít nic pozitivního. „Zatím to nepřebolelo, pořád jsou to nepříjemné pocity. Není potřeba si nic nalhávat, šampionát se nepovedl,“ hodnotil kapitán Roman Červenka.

Čeští hokejisté se vrátili z neúspěšného šampionátu. Hráči stojí za trenérem JalonenemVideo: Sport.cz

 
Článek

Beznadějná prohra 0:3 ve čtvrtfinále s USA poslala Čechy domů už v pátek po poledni. „V žádném zápase jsme nedokázali hrát šedesát minut. A nedokážu si vysvětlit proč," ohlížel se za šampionátem Červenka, druhý nejproduktivnější hráč týmu. „Neřekl bych, že to je reálný obrázek českého hokeje. Loni jsme měli bronz, příště klidně může být zase medaile," mínil 37letý útočník.

A reagoval i na první komentář prezidenta svazu Aloise Hadamczika, který prohlásil, že reprezentantům chyběla kreativita, odvaha, vůle a bojovnost. „Nemůžu říct, že by se tým na něco vykašlal. Nevím, jestli chyběla bojovnost. Chtěli jsme, ale asi jsme na to neměli," těžko hledal slova Červenka.

Pak se zastavil u hlavního kouče Kariho Jalonena, jehož budoucnost u českého týmu se v následujících dnech bude řešit. „Kari je dobrý trenér i člověk. Dělá v dané momenty podle svého uvážení ta nejlepší možná rozhodnutí. Na ledě je to o hráčích, ne o trenérovi," říkal kapitán.

Podobně mluvil i brankář Karel Vejmelka. „Hodnotím Kariho pozitivně, loni udělal velký úspěch, teď už se to samozřejmě hodnotí hůř. Rozhodně to není jenom jeho chyba, je to chyba hlavně nás hráčů," uvědomoval si gólman.

Sám 63letý finský trenér Hadamczikovo vyjádření na Twitteru komentovat nechtěl. „Ještě jsem o tom neslyšel. Budeme to spolu muset v soukromí probrat," prozradil Jalonen, který byl pochopitelně velmi zklamaný. „Nespalo se mi lehce. Ještě nebyl čas na pořádnou analýzu. Zatím nemám moc odpovědí," pokračoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále MS USA - ČeskoVideo: Česká televize

Na letišti byl zpovídán i generální manažer reprezentace Martin Havlát, který vysvětloval i nezájem o útočníka Bostonu Jakuba Lauka. Ten se po zranění Sedláka s Chytilem na sociální síti sám hlásil o účast na šampionátu. A poté si v rozhovoru pro web iSport postěžoval, že s ním Havlát nebyl v průběhu roku vůbec nemluvil.

„Moje práce je kontaktovat hráče, o které máme zájem. Ne obvolávat všechny hráče, kteří bydlí v zámoří," řekl jen Havlát suše směrem k 23letému útočníkovi.

Měl by finský trenér Kari Jalonen po neúspěšném MS u české reprezentace skončit?
ano
68,4 %
ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 38739 čtenářů.

Reklama