Hlavní obsah

Náznak dobrých zpráv. Chytil s Chlapíkem zkoušejí trénovat, útočník Rangers s celoobličejovým krytem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pryč je jasné nebe takřka bez mráčku a teploty šplhající až k pětadvaceti stupňům, na které byla Riga poslední týden zvyklá. V dějišti hokejového šampionátu se ochladilo o téměř deset stupňů, obloha je zatažená a chodníky zkrápí občasný déšť. Jaká to symbolika s českou reprezentací po pondělní nepovedené večerní šichtě s domácími Lotyši...

Filip Chlapík a Filip Chytil přijíždějí na tréninkVideo: Sport.cz

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Národní tým měl na úterní dopoledne naplánován trénink ve vedlejší hale Daugava. Vedení reprezentace ale už dopředu avizovalo, že s ohledem na dva zápasy v posledních dvou dnech a s přihlédnutím k tomu, ze další duel čeká Čechy až ve čtvrtek proti Slovinsku, půjde o trénink dobrovolný a zúčastní se ho jen pár hráčů.

A taky že když po půl dvanácté dorazil před Daugavu autobus tradičně doprovázený policejní eskortou, vystoupili z něj jen dva hráči. Dobrou zprávou je, že jimi byli dva Filipové Chlapík s Chytilem, kteří poslední duel s Lotyšskem vynechali, Chlapík dokonce nehrál už v neděli proti Kazachstánu.

Zatímco Chytil utrpěl zranění v oblasti pusy, kam jej trefil odražený kotouč, Chlapík se vypořádával s úderem na hlavu od slovenského beka Kocha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

V úterý si šli oba na led pod dozorem videotrenéra Jiřího Horáčka vyzkoušet, jak se cítí a jestli by teoreticky byli schopni ve čtvrtek nastoupit. Chytil po ledu bruslil s celoobličejovým krytem, stejně jako s ním nastupuje Jiří Smejkal, jemuž den před startem šampionátu zlomil na tréninku čelist Jiří Černoch.

Chlapík si navíc během tréninku protahoval rameno a raději se napouštěl do střel golfem. „Tak uvidíš, kam tě to pustí," říkal útočníkovi Horáček.

Odpoledne by měl už v hlavní Areně Riga předstoupit před novináře hlavní trenér Kari Jalonen, jenž by měl zvěstovat aktuální stav dvou marodů. Je možné, že o něm promluví i oni sami.

Kdo je podle vás nejlepším českým útočníkem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Ondřej Beránek
0,9 %
Roman Červenka
44,1 %
Jiří Smejkal
0,6 %
Filip Chlapík
0,6 %
Dominik Kubalík
12,2 %
Jakub Flek
1,5 %
Lukáš Sedlák
30,1 %
Jiří Černoch
0,8 %
Michael Špaček
0,7 %
Martin Kaut
0,5 %
Daniel Voženílek
3,6 %
Vladimír Sobotka
0,8 %
Filip Chytil
2,9 %
David Tomášek
0,7 %
Celkem hlasovalo 18092 čtenářů.

Reklama