Hlavní obsah

Špatné zprávy z hokejového MS. Po Chlapíkovi vypadává i Chytil. Je to komplikace, neskrývá trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to dobrá zpráva před večerním zápasem s domácími Lotyši, kteří jsou na hokejovém MS po dvou zápasech bez bodu a teď by už nutně potřebovali zabrat. Česká reprezentace se proti domácímu výběru bude muset vypořádat nejen s absencí zraněného Filipa Chlapíka, využít navíc nabude moct služeb elitního centra Filipa Chytila, jenž v nedělním duelu s Kazachstánem odstoupil po první třetině po zásahu pukem do obličeje.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Filip Chytil během utkání s Kazachstánem.

Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - „Jak se máte?" zdravil před dopoledním rozbruslením týmu české novináře asistent trenéra Libor Zábranský, než pokračoval. „Rád bych řekl, že my se máme výborně, ale kvůli zraněním je to jen na půl. Radost z dvou výher a povedeného vstupu do turnaje nám kalí zranění. Je to špatné, ani jeden z Filipů dneska hrát nebude," pokrčil rameny.

„Filip Chytil v neděli večer prošel vyšetřeními a bylo věcí lékařů, jak v jeho případě rozhodnou. Dneska určitě hrát nebude, stejně jako Filip Chlapík," prohlásil Zábranský s tím, že v současnou chvíli nedokáže odhadnout, jak dlouhou absenci si vyžádá Chytilovo zranění, kdy obránce Butěnko při výhozu puku trefil hůl českeho centra, od níž se mu kotouč odrazil do obličeje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - KazachstánVideo: Česká televize

„Nechtěl bych mluvit za našeho pana doktora, ale informace z rána jsou takové, že uvidíme, jak budou oba kluci vypadat v úterý, jestli se jejich stav bude zlepšovat. Teď to nevím," musel přiznat Zábranský.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přesilovkové góly českého týmu v utkání s KazachstánemVideo: Česká televize

„Vyražené zuby sice Chýťa nemá, ale je to bolestivé. Kdyby nebylo, tak dneska určitě hraje," řekl Zábranský s tím, že do sestavy se vrátí v neděli absentující Ondřej Beránek, aby národní tým mohl točit kompletní čtyři útoky.

„Jinou možnost ani nemáme. Komplikace to samozřejmě je, vždyť Filip je náš elitní centr a chybět nám rozhodně bude. Doktoři a fyzioterapeuti se o zraněné perfektně starají a dělají, co můžou. Doufám, že Chýťa bude mimo jen pro dnešek, ale to nevíme," přeje si Zábranský a nechtěl potvrdit, jestli Chytilovo místo v první řadě mezi Červenkou a Kubalíkem zaujme produktivní Sedlák.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jakub Zbořil skóruje proti KazachstánuVideo: Česká televize

„Nechci být nezdvořilý, sestavu ale říkat nebudu. To platí i o brankáři," neprozradil Zábranský, jestli poprvé na tomto šampionátu nastoupí Vejmelka, nebo druhou šanci dostane někdo z dua Hrubec - Langhamer.

A tak aspoň malým pozitivem je, že útočníci Smejkal s Černochem, kteří rovněž bojovali či bojují se zraněními, jsou schopni jít do akce. „Je to hokej, zranění přicházejí a tak to musíme brát. S tím se nedá bojovat. Kluci do všeho jdou naplno a co se stalo Filipu Chytilovi nebo před ním Jirkovi Smejkalovi (po zásahu hokejky Jiřího Černocha má zlomenou čelist a hraje s celoobličejovým krytem), jsou to nešťastné zákroky, kdy tam hokejky létaly," řekl Zábranský.

Dopoledního dobrovolného rozbruslení před bitvou s domácími Lotyši se zúčastnili brankáři Vejmelka, Hrubec, obránci Zbořil, Košťálek a útočníci Černoch, Kaut, Beránek a Voženílek. A trenéři vědí, že večer půjde o náročnou šichtu i s ohledem na frenetické domácí publikum.

„Bude to něco jiného. Lotyši dvakrát prohráli s celkovým skóre 1:8. Budou hrát jako o život, poženou je lidi. Nečeká nás nic jednoduchého. Navíc hrajeme proti obraně z české extraligy," připomíná Zábranský, že proti Čechům vyjedou zadáci Čukste z Třince, Balinskis z Liberce, Cibulskis z Kladna, a Freibergs, Zile a Jaks z Litvínova.

Reklama