Hlavní obsah

Nedvěd o záhadném odletu Simona, Pastrňákově zdravotním stavu i důležitosti Kämpfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně měl informaci o příletu Davida Pastrňáka potvrdit už v úterý ráno, jenže poněkud záhadné události ohledně nečekaného odletu Dominika Simona vystoupení generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda o několik hodin oddálilo. "Dominik se odpojil z osobních důvodů. Je to pro nás ztráta, ale vliv na chod mužstva to nemá. Zkrátka se stalo," řekl Nedvěd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Zároveň poprosil novináře a veřejnost o respektování Simonova soukromí, neboť jde o "velmi citlivou rodinnou záležitost".

K týmu se připojí už ve středu David Pastrňák, o den později by měl i David Kämpf. Jak probíhala jednání s nimi?

Bylo to docela jednoduché, zájem reprezentovat měli oba dva. U Pasty byl samozřejmě pro nás trošku strašák, že nebyl úplně zdravotně stoprocentní. Takže jsme neměli jistotu, jestli u doktorů na výstupní prohlídce projde. Nakonec se to podařilo. Ale podle toho, jak hrál v play off, bylo evidentní, že ho to moc nelimituje a blíží se jeho stav sto procentům.

Nastoupí už ve čtvrtek proti Lotyšsku?

Uvidíme po příletu, nemá cenu něco uspěchat. Rozhodnout se musí v první řadě trenéři a Pasta. Dáme mu prostor, uvidíme, jak se bude po příletu cítit.

Logiku dává Pastrňákovo spojení s Krejčím, ale nebude risk sahat do první formace, která funguje?

Ano, naše první lajna hraje zatím vynikající hokej, ale samozřejmě to spojení Krejčí s Pastou dává smysl. Tohle rozhodnutí budou ale řešit trenéři.

O zbývající místo na soupisce se "ucházeli" David Kämpf a Tomáš Nosek. Co rozhodlo?

Jsou to podobní hráči. Kämpfik i Nosíno hrají v sezoně velmi podobnou roli. David byl víc vytížený v Torontu, měl tam větší roli, což v našem rozhodování taky hrálo svoji úlohu. David je vynikající hráč do obrany i útoku. Ukazoval to celou sezonu. Hraje proti těm nejlepším lajnám soupeře a je to přesně hráč, kterého potřebujeme.

Oba zvyšují sílu týmu, že?

Medaili jsme chtěli už před odletem, na tom se nic nezměnilo. Náš cíl je jasný. A tím je si o tu medaili minimálně zahrát.

Jsou nějaké nové informace ohledně zdravotního stavu brankáře Dostála?

Zatím ne.

Reklama