Hlavní obsah

Němcům nevyšla pomsta za Bratislavu, na český skalp z MS čekají patnáct let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vytoužené odvety za čtvrtfinálovou porážku na šampionátu v roce 2019 nic nezbylo. Už patnáct let nedokázali němečtí hokejisté zdolat Česko na MS. Na tehdejší výhru 2:0 z Mytišči chtěli navázat při helsinském čtvrtfinále a pomstít i vyřazení v Bratislavě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih čtvrtfinálového zápasu Německo - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Helsinky (Od našeho zpravodaje) - Zvláště když tenkrát u porážky 1:5 bylo 11 Němců ze současného týmu. Naopak z aktuální české sestavy odehráli čtvrtfinále MS 2019 jen Hronek, Sklenička a Zohorna.

Čtyřiačtyřicetiletý finský kouč na německé střídačce Toni Söderholm čelil týmu vedenému o osmnáct let starším krajanem, také v cizích službách. Mezi trenéry je zajímavý vztah. Söderholm byl na sklonku hráčské kariéry je obráncem IFK Helsinky, když Jalonen tento klub dovedl k finském titulu.

MS v hokeji 2022: Pastrňákův gól proti NěmeckuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Mladší z Finů ve vzájemném duelu proti svému učiteli neuspěl. „Kari má systém založen na precizní defenzivě, v útočné fázi je to hodně na intuici a na tom, jak si dokáží hráči vyhovět. Budujeme tým podobně. Jakoukoli šanci nám vzaly českými góly potrestaná vyloučení i střely do tyček," připustil trenér německé reprezentace, která byla vždycky urputný a bojovný soupeř. V posledních letech k tomu přidala i solidní hokejové pojetí.

Eso zápasu: Hodnocení čtvrtfinále s Německem v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

Promítlo se to do německého stříbra ze ZOH 2018 i do loňského čtvrtého místa v Rize. Nicméně čtvrteční souboj s Českem jeho západní sousedé neustáli, takže se museli vzdát naděje na svou první medaili z mistrovství světa od roku 1953.

„Přesto myslím, že můžeme být hrdí na to, jak jsme na šampionátu hráli. Proti Česku jsme však neobstáli v oslabení a dlouho nemohli najít způsob, jak vyzrát na jeho brankáře. Při stejném počtu hráčů na ledě jsme určitě nebyli horší a měli možná i větší šance ke skórování. Chybělo nám i potřebné štěstí," řekl útočník Marcel Noebels.

Reklama

Související témata: