Hlavní obsah

Německé stříbro i pro českého rodáka. Za rok v Praze chceme zlato, máme super tým, hlásí Kahun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pěti lety byl součástí jedné německé hokejové senzace, kterou ve finále ZOH v Pchjongčchangu dělilo necelou minutu od šokujícího zlata. I teď rodák z Plané u Mariánských Lázní Dominik Kahun sahal v dresu Německa po nejcennějším kovu, jenže ve finále MS v Tampere Kanada dvakrát smazala náskok soupeře, a tak Kahun znovu bere „jen“ stříbro“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále MS Kanada - Německo Video: Česká televize

 
Článek

„Je to úplně stejný pocit jako na olympiádě, teď určitě převládá zklamání. Určitě se to ale zlepší a stříbro oslavíme," říkal v rozhovoru pro Radiožurnál Kahun, jenž se sice narodil v Česku, ještě v předškolním věku se ale přestěhoval do Německa, které také reprezentuje.

Němci Kanadu ve finále zaskočili, dvě třetiny s ní hráli naprosto vyrovnaný zápas. Jenže pak doplatili na zbytečné chyby předcházející rozhodujícímu třetímu i čtvrtému gólu výběru Javorového listu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále MS USA - NěmeckoVideo: Česká televize

„Dostali jsme góly, které jsme Kanadě sami darovali. Měli jsme puky na hokejce. Nebudu říkat, že to byla něčí chyba. Vyhráváme a prohráváme spolu jako tým. Síly byly, strašně jsme si věřili. O to víc bolí, že jsme dostali takové góly," mrzelo 27letého centra první formace, jenž na turnaji vstřelil jeden gól a přidal šest asistencí.

„Nechci říct, že jsme finále měli pod kontrolou, ale dvakrát jsme vedli a měli jsme i další šance. Škoda, jenže Kanada odehrála konec zápasu dobře, už nám toho moc nenabízela a těžko jsme se dostávali do útočného pásma. Klobouk dolů před Kanadou, jak to na konci odehrála," chválil zámořského protivníka Kahun.

„Za několik dnů stříbro určitě oceníme, ale teď jsme chtěli zlato. Přeci jen se projevila nezkušenost našeho stále mladého týmu, kdy jsme ztrátami puku nabídli Kanadě dva góly," prohlásil pro ČT John Peterka, nejlepší útočník turnaje zvolený jeho direktoriátem a člen All Star týmu dle novinářů.

A Kahun slibuje, že mladý německý tým s nadějnými a hvězdnými borci jako Seider či Peterka si na příštím MS konaném v Praze a Ostravě dělá zálusk na zlato.

„To je jasný! Chceme pořád víc. Zase chceme dokázat, co jsme předvedli už teď. Tedy že máme super mužstvo. Je jedno, kdo zrovna přijede, všichni bojují za Německo a chtějí reprezentovat. To nás dělá tak silnými," prozrazuje Kahun recept na německý úspěch z posledních let na MS i ZOH.

Zatímco Němci vstřebávali krátkodobé zklamání, Kanaďané slavili po roční odmlce titul mistrů světa. Celkově už 28., čímž se na čele osamostatnili před Ruskem resp. Sovětským svazem.

„Je to krásný pocit. Jsme spolu v Evropě už měsíc a na tenhle okamžik jsme všichni čekali. Měli jsme štěstí, že se povedlo získat zlato. Jsme šťastní, že u toho mohly být přímo v Tampere i naše rodiny," radoval se hrdina finále Samuel Blais, jenž Němce sestřelil dvěma góly včetně toho vítězného.

„Před turnajem jsem zavolal vedení reprezentace, jestli by pro mě neměli místo. Před 12 lety jsem vyhrál (s Bostonem) Stanley Cup, ale od té doby nic. Moc jsem chtěl zlato s reprezentací a povedlo se. Je to skvělý pocit, odehráli jsme skvělý turnaj," řekl pro ČT 34letý útočník Milan Lucic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články