Hlavní obsah

Netradiční začátek tréninku před čtvrtfinále. Gudas jako v křesle v obýváku, pak rychlé převlékání dresů

Do pravého středečního poledne zbývala půlhodina a čeští hokejisté se začínali trousit na led pražské O2 areny, aby absolvovali trénink před čtvrtečním klíčovým zápasem domácího šampionátu - čtvrtfinále se Spojenými státy americkými. První minuty na ledě však byly netradiční proti všem předchozím tréninkům.

Čeští hokejisté před dnešním tréninkem pózovali na skupinové fotceVideo: Sport.cz

 
Článek

Na jednu z modrých čar totiž organizátoři šampionátu už s předstihem postavili židle a za ně dřevěnou lavici. Nešlo však o nácvik technických dovedností mezi překážkami.

Národní tým měl na programu oficiální focení do ročenky Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Na MS k němu většinou dochází už během základních skupin, na domácím šampionátu se ale k němu Češi dostali až den před čtvrtfinále.

A tak logicky nebyl prostor na tolik legrácek, jako tomu bývá obvykle. Na hráčích, kteří na led nedorazili v tréninkových dresech, ale v bílých zápasových, byla jasně patrná koncentrace na čtvrteční bitvu s USA.

Sestřih utkání Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

Přesto na pár vtípků došlo. Obránce Radko Gudas, který mezi mantinely vyjel jako první, si okamžitě sedl do spodní řady na jednu z židlí a udělal si v ní pohodlíčko, jako by byl doma v obýváku v křesle. Následoval gólman Petr Mrázek, který k židli mířil po jedné brusli a jako by slavil vstřelený gól…

Zasedací pořádek měl v gesci manažer národního týmu Milan Hnilička. Do spodní řady šly ty největší hvězdy v čele s Davidem Pastrňákem, Pavlem Zachou, Romanem Červenkou či Ondřejem Palátem, rovněž obránce Jan Rutta, brankáři Petr Mrázek s Lukášem Dostálem a pochopitelně trenéři a manažeři týmu.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Za nimi v prostřední řadě hráči stáli na ledě, v horní řadě pak museli v bruslích vylézt na dřevěnou lavici.

Pár cvaknutí fotoaparáty a během několika minut bylo hotovo. Hráči se pak rozjeli mezi střídačky, kde odložili zápasové dresy a navlékli místo nich ty tréninkové.

A příprava na souboj s Američany mohla začít…

Postoupí čeští hokejisté přes USA do semifinále MS?
Ano
77,5 %
Ne
22,5 %
Celkem hlasovalo 31923 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.