Hlavní obsah

Nevidím u Němců takovou kvalitu na to, kolik mají bodů. Češi jsou favoriti, tvrdí bývalý reprezentační kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová reprezentace se připravuje na čtvrtfinálový duel s Německem, které skončilo druhé za Švýcarskem ve skupině A. V pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz rozebíráme šance českého týmu v boji o postup mezi nejlepší čtveřici turnaje. „Jsem hodně překvapený z výkonů Němců, že mají tolik bodů, protože já ten tým nevidím tak kvalitní na to, kolik mají bodů,“ prohlašuje Alois Hadamczik.

Německo? Jednoznačně nejhratelnější soupeř! Debata v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

 
Článek

„Pořád tvrdím, že naši mají daleko lepší tým, větší kvalitu," pokračuje bývalý trenér českého národního týmu.

„Nevěřím tomu, že by třeba s námi mohli hrát rovnocennou roli ve čtvrtfinále," nešetří odvážnými tvrzeními a dodává: „Nemůže mě odradit náš výkon proti Finům od toho, že Němce porazíme."

Co říkají experti v pořadu PŘÍKLEP EXTRA před čtvrtfinále s Německem?Video: SPORT.CZ

A kde jsou hlavní zbraně Němců?

„Trošku se obávám, aby nás nevykolejil výkon Philippa Grubauera, vynikajícího gólmana, který byl loni adeptem na Vezina Trophy," myslí si novinář Marek Burkert.

Kdo vyhraje hokejové mistrovství světa? Tipy v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

„Letos šel jako volný hráč do Seattlu, nicméně sezona se mu moc nepovedla, ale za obránci jako jsou Moritz Seider nebo Korbinian Holzer myslím, že to bude velký oříšek pro naše útočníky, kteří evidentně nejsou v top rozpoložení," dodává člen redakce Sport.cz.

Němcům vinou zranění během šampionátu vypadl ze sestavy 20letý útočník Tim Stützle, jenž měl patřit k oporám týmu, ale i bez něj mají zajímavé hráče. Pozornost poutá především 21letý obránce Detroitu Moritz Seider.

Němec Matthias Plachta zaujal nebojácným průnikem mezi obránci Švýcarska.Video: ČT sport, SPORT.CZ

„Vidíš, že Seider je fantastický bek, který ti určitě ve čtvrtfinále vezme 30 minut ice time. Bude tam udávat směr, je obrovský, silný, rozdílový hráč," všímá si Radek Duda.

Více z diskuse v pořadu PŘÍKLEP EXTRA najdete v přiložených videích. Přímý přenos k utkání s Německem můžete sledovat ve čtvrtek od 15:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.