Hlavní obsah

Nos mi narovnali a bolest jsem ani nevnímal, líčí bojovník Krejčík. Adrenalin mu stačil

Celý den se řešilo, jestli do finálového zápasu nastoupí i se zlomeným nosem. „Ale já jsem hned věděl, že budu hrát,“ usmál se obránce české hokejové reprezentace Jakub Krejčík. Jako správného bojovníka ho nepříjemné zranění v obličeji nezastavilo. S ochrannou mřížkou na ledě připomínal juniora, ovšem při vítězství 2:0 nad Švýcarskem si počínal jako zkušený mazák. Kterým ve 32 letech a při zisku titulu mistrů světa už vlastně je.

Krásné a bolestivé finále? Vůbec ne, je to jenom škrábanec, mluví o zlomenině nosu Jakub Krejčík a těší se na pondělní Staromák Video: Sport.cz

 
Článek

Přitom na úvod finálového utkání hned při prvním střídání u mantinelu nepříjemně podklouzl. „Nevím, proč jsem upadl. Ani strženou hranu jsem neměl,“ nechápal Krejčík. Zbytek duelu už ale odehrál takřka bezchybně.

I se zlomeným nosem. „Narovnali mi ho, je to jenom škrábanec. Trochu to bolí, ale v zápase jsem to nevnímal. Spíš ta mřížka mi vadila. Člověk na ni není zvyklý, periferní vidění je horší,“ popisoval obránce.

Celý turnaj nás zdobilo to, že jsme se semkli a hráli jako jeden tým. Tak se vyhrávají tituly, má jasno Ondřej PalátVideo: Sport.cz

Připomenul si tak svá juniorská léta. „To už je dávno…“ usmál se. Se zraněním dohrával už semifinále a o souboj o zlato se nechtěl nechat připravit. „Trenérům jsem řekl, že se na to cítím. Byl bych naštvaný, kdyby mi zakázali nastoupit,“ přiznal. Nevzal si ani žádné prášky proti bolesti. „Stačil mi adrenalin ze zápasu,“ podotkl.

Oslavy, ať si teď užijí hráči, oni si to uhráli. Já si dám pivo, říká Radim Rulík Video: Sport.cz

Zlatou medaili převzal jako jeden z prvních, věřit v titul světových šampionů však začal až jako poslední. „Začal jsem slavit až po závěrečném hvizdu. Od série s Třincem se neraduju, dokud rozhodčí nepískne,“ připomněl s úsměvem vyrovnávací gól Daniela Voženílka, který jeho Spartě upřel postup do finále extraligy.

Zpackaný závěr sezony si však Krejčík víc než vynahradil v národním týmu. „Je to neskutečný. Myslím si, že jsme měli charakter a výbornou partu. Až na pár výpadků v několika třetinách jsme si šli za tím, co jsme si nastavili a řekli. A dovedlo nás to až ke zlatým medailím,“ rozplýval se.

Sestřih finále MS Švýcarsko–ČeskoVideo: Česká televize

A poté už se vydal do kabiny užívat zasloužené chvilky radosti. „Co víc si přát než vyhrát mistrovství doma v Praze. Slavit budeme dlouho,“ přislíbil.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.