Hlavní obsah

Palát se z účasti na mistrovství světa omluvil, teď Havlát bude zkoušet Kämpfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útočník Ondřej Palát z New Jersey neposílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa. Informoval o tom generální manažer národního týmu Martin Havlát. Nyní se řeší, zda by do Rigy mohl přicestovat útočník David Kämpf (Toronto), jemuž v noci na dnešek skončila sezona v NHL. Zda bude někdo z čekajícího se dua útočníků Voženílek, Kaut zapsán před nedělním duelem proti Kazachstánu na soupisku, ještě není jasné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer hokejové reprezentace Martin Havlát před odletem na mistrovství světa do lotyšské Rigy.

Článek

„S Ondrou jsem se včera spojil. Moc rád by jel, ale byl během sezony zraněný a teď ho rovněž trápilo v play off menší zranění, takže se k nám bohužel nepřipojí. Ondra hrál poslední roky finále Stanley Cupu, je to jeden z našich nejlepších a nejvytěžovanějších hráčů v NHL, takže jestli se dá u někoho pochopit, že tento rok nepřijede, je to on. Zaslouží si odpočinek," řekl generální manažer reprezentace Martin Havlát.

Nyní Havlátovo úsilí směřuje ke Kämpfovi, samozřejmě ale i ten po vyřazení Toronta musí projít výstupním pohovorem a zdravotní prohlídkou. Navíc nemá smlouvu na příští sezonu. „Pokusím se s ním spojit a uvidíme, jaká bude situace," řekl Havlát.

Jestli vedení týmu dopíše na soupisku někoho z dvojice Voženílek – Kaut, zatím Havlát neozřejmil. „Máme zápas až zítra, budou o tom dnes debaty a bude záležet na trenérech," uvedl manažer.

Reklama