Hlavní obsah

Pastrňák bude hrát s Krejčím. Zohorna asi s Hertlem. Jalonenovi se líbil Vejmelka

Stál před mikrofony novinářů, když zrovna kolem kráčel David Pastrňák, aby výtahem sjel do suterénní tréninkové haly. Kouč Kari Jalonen se při rozhovoru jen usmál a hned stočil slova na něj: "Věřím, že Pastrňák i Kämpf (připojí se ve čtvrtek) nám přinesou energii a v pravý čas pomohou. Pasta bude mít na ledě velký vliv," popisoval Jalonen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Kari Jalonen ve svém prvním zápase na české střídačce během přípravného utkání hokejové reprezentace před MS.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Týmu tentokrát dal volno a hráči se mohli dobrovolně rozhodnout, zda dorazí na trénink. Nakonec se jich v útrobách arény sešlo jedenáct, přičemž mezi nimi byl i ten, který má nakopnout trápící se tým. Útočník David Pastrňák už je po příletu z Bostonu součástí národního týmu a je jasné, že se zaslouží o změny v útocích.

"Když vám je řeknu, budou to vědět i Lotyši a připraví se. Pastrňák má ale dobrou historii s Krejčím. Jeho lajna byla sice nejlepší, ale nějaké změny uděláme. Chci, aby ti dva hráli spolu," přiznal Jalonen před čtvrtečním duelem.

Lze tedy odhadovat, že by Matěje Blümela, se třemi góly zatím nejlepšího střelce, proti Lotyšsku (19.20) posunul do třetí formace. Ve druhé s Tomášem Hertlem by mohl zůstat Hynek Zohorna, neboť Jalonen řekl: "Líbil se mi vedle Hertla, dal mu na křídle rychlost. Tomáš takové hráče potřebuje vedle sebe na obou stranách. Pokud lajny nefungují, je potřeba nějaké změny udělat. Teď zapojíme Pastu, pak Kämpfa. Potřebujeme všechny dílky složit dohromady," uvedl kouč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

Ten se vrátil rovněž ke zpackanému utkání s Rakouskem a dál trval na tom, že v něm měl tým 14 skvělých šancí. A že i po dodatečné analýze se mu v zápase líbil především výkon brankáře Vejmelky. "Chtěl bych víc vidět bojovného ducha, taky víc hitů a střetů. A chci vidět, že tým tvrdě pracuje celých 60 minut."

To se hokejistům zatím ani v jednom utkání nepodařilo.

Experti Sport.cz hodnotí v pořadu Příklep extra porážku českých hokejistů s Rakouskem na MSVideo: Sport.cz

Jalonen také neprozradil, jestli znovu nastoupí v brance Karel Vejmelka, či tentokrát dostane příležitost Marek Langhamer. Lukáš Dostál je stále zraněný a podle informací Sport.cz není reálné, aby ještě do turnaje naskočil.

Reklama