Hlavní obsah

Simon se přiznal. Za jeho úprkem z mistrovství světa je napadení spoluhráče

Aktualizováno

Za nenadálým opuštěním útočníka Dominika Simona z mistrovství světa stojí konflikt se spoluhráčem. Veřejně propírané tajemství potvrdil hokejistova rodina ve svém prohlášení. "Nervy a emoce z ledu a osobního života vynesl i mimo led, když zkoušel vyvolat potyčku se spoluhráčem. Dominika to jako týmového hráče moc mrzí a omlouvá se týmu i vedení. I když nešlo o nic osobního, bohužel došlo na fyzično," napsala ve vyjádření, které citoval iDNES.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Dominik Simon na tréninku české reprezentace v dějišti MS.

Článek

Přímo z Tampere (Od našeho zpravodaje) - Ještě v pondělí odpoledne byl na tréninku, dával rozhovory, aby o pár hodin později už nebyl součástí týmu a z Tampere odletěl. Dominik Simon překvapivě zmizel ze světového šampionátu. Proč?

"Omlouváme se, ale vzhledem k tomu, že jde o citlivou osobní věc, nemůžeme se k tomu více vyjadřovat. Prosíme v tomto směru i vás média, abyste respektovali naše rozhodnutí celou záležitost dále nekomentovat," řekl ve středu na dotaz Sport.cz kouč Kari Jalonen.

Už od úterý se přitom spekulovalo, že za vším stojí jeho konflikt s obráncem Filipem Hronkem. Nicméně podle informací Sport.cz jde pouze o část událostí a jak už v úterý večer psal ve svém Glosáři z Tampere Martin Kézr, tak "útočník Anaheimu se necítil v dějišti turnaje psychicky dobře a zvolené řešení bylo pro něj za dané situace asi to nejlepší." A i proto rodina v prohlášení volila slova "nervy a emoce".

Michal Sivek, Simonův agent a zároveň hráčský zástupce Filipa Hronka, pro Sport.cz ve středu odpoledne pouze řekl: "Vše už bylo řečeno. Prosím, respektujte jeho soukromí."

Více o pár hodin vysvětlila až Simonova rodina.

"Dominik po náročné sezoně opustil kvůli osobním a rodinným důvodům mistrovství světa po dvou zápasech v národním mužstvu. Nervy a emoce z ledu a osobního života vynesl i mimo led, když zkoušel vyvolat potyčku se spoluhráčem. Dominika to jako týmového hráče moc mrzí a omlouvá se týmu i vedení. I když nešlo o nic osobního, bohužel došlo i na fyzično. I proto se Dominik z osobních důvodů se štábem české reprezentace dohodl na opuštění šampionátu. Teď je doma, kde odpočívá a dává se do kupy na budoucnost," stojí v prohlášení.

Nicméně je zřejmé, že úterní události s týmem zatřásly. Není to omluva pro porážku s Rakouskem, ale dle zpráv měly na hráče negativní vliv.

"Všichni hráči, kteří tady jsou, a i ti, kteří prošli tréninkovými kempy, patří do naší hokejové rodiny. A i v rodině ctíte zásadní pravidla. Tak to děláme taky. Chápeme sledovanost mistrovství světa a snahu o co největší informovanost směrem k našim fanouškům. Ale vše má své limity. Děkujeme za pochopení," řekl Jalonen.

Otřepe se tým z těchto událostí?

Reklama