Hlavní obsah

Po nálezu zavazadel mohl Kämpf na led, místo v sestavě ale ještě nezná

Už má konečně svoje věci. David Kämpf ale zatím netuší, kde se pro něj najde při sobotním utkání s Nory místo v sestavě. Páteční český trénink byl dobrovolný a zapojilo se do něj jen deset reprezentantů, 27letý útočník Toronta ale byl mezi nimi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník David Kämpf (vlevo) se na MS v Tampere dočkal ztracených zavazadel a hned se zapojil do tréninku.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „Spal jsem docela dlouho a v pohodě, žádný problém s časovým posunem. Spíš bylo potřeba už obout brusle, přece jen jsem byl od neděle bez ledu. Nohy mi jezdily docela dobře a kluziště mi rozměrově nepřišlo až o tolik větší než v zámoří," přemítal Kampf.

Hokejovou výstroj i osobní věcí, které se mu zatoulaly při cestě ze zámoří, přitom dostal do ruky až v pátek ráno. „Měl jsem na sobě pořád oblečení, v němž jsem přiletěl. Už jsem byl trochu nervózní, že se nemám do čeho převléknout a nebylo ani jisté, jestli budu moct trénovat," tvrdil.

K nálezu Kämpfových zavazadel pomohlo i na Twitter umístěné video českého fanouška zachycující hráčovu tašku kroužící po letištním pásu v Helsinkách. Národní tým má za odměnu pro dotyčného připravenu kšiltovku i vlaječku podepsanou hráčem.

Protože přijel do Tampere jako poslední z pětadvaceti reprezentantů, dostal hotelový pokoj sám pro sebe. „Nechci se brát jako extra posila, vždyť jsem na mistrovství úplně poprvé. Na druhou stranu už mám v NHL něco odehráno, takže bych se měl zhostit na ledě všech úkolů," prozrazoval.

Proti Lotyšům se snažil trochu okouknout systém i způsob hry v oslabení, protože to bude asi jeho hlavní role. „Teprve večer na poradě se ale dozvím, jaké mají trenéři se mnou plány," říkal při odchodu z tréninkové podzemní haly.

„Ideální scénář pro zápas s Norskem by byl nasypat tam znovu rychle pár gólů," doplnil Kämpf, jenž může v sestavě třetího či čtvrtého útoku nahradit na křídle Smejkala, Stránského či Fleka.

Reklama

Související témata: