Hlavní obsah

Pastrňák jako léčitel. Vykurýroval hru i zhuntovanou psychiku týmu. A co je s Dostálem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový šampionát má za sebou první týden dění a česká reprezentace během něj ukázala dvě tváře. A vlastně i rozpaky. Bylo tu děsivé vystoupení proti Rakousku, proti tomu výtečná třetina snů s Lotyšskem. Jaký dojem tedy národní tým zatím v Tampere udělal? Jak ho zasáhl nečekaný odjezd útočníka Dominika Simona a proč je David Pastrňák léčitel hry i duše? Také to v dalším díle podcastu Za mantinelem rozebírají redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Foto: Sport.cz

Podcast Sport.cz Za mantinelem, tentokrát k hokejovému MS.

Článek

Oba jsou už déle než týden přímo v Tampere, a tak na vlastní oči viděli horskou dráhu, po které se reprezentace rozjela. Do Finska dojela nabitá optimismem po povedené přípravě, ale záhy následoval sešup dolů, který vedle porážky se Švédskem ovlivnil i případ Dominika Simona.

Jeho rodina později v prohlášení potvrdila, že měl konflikt se spoluhráčem a Martin Kézr, který na světové šampionáty jezdí od roku 1991, přiznává: "Je to situace, kterou jsem za více než 30 let na mistrovství nezažil. Že by najednou národní tým opouštěl hráč za těchto okolností."

Tým to zasáhlo i po psychické stránce, avšak díky příjezdu Davida Pastrňáka přišlo probuzení na ledě i v kabině. Kouč Jalonen po uvedení útočníka Bostonu do sestavy výrazně proměnil složení lajn, které ožily. A celek po horské dráze zase vyjel vzhůru.

Nicméně zásadní test, jak na tom mužstvo skutečně je, nastane v pondělí a v úterý, kdy se Češi střetnou se Spojenými státy a Finskem. A už teď se jeví jako pravděpodobné, že tým se bude muset na čtvrtfinále stěhovat do Helsinek.

Také o tom je řeč v podcastu.

Stejně jako o situaci ohledně brankáře Lukáše Dostála, který téměř s jistotou už do turnaje kvůli zranění nezasáhne.

Reklama