Hlavní obsah

Pokáč složil Jalonenovi píseň: Chce ho po Zemanovi na Hradě a střílí si i z Jágrovy nehody s tramvají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačila jediná „drobnost“: dovést českou hokejovou reprezentaci po deseti letech k medaili na mistrovství světa, a její kouč Kari Jalonen už má svůj song. Složil mu ho známý písničkář Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný. A dvaašedesátiletého Fina doporučuje jako nástupce Miloše Zemana na Hradě.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hlavní trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen

Článek

„V médiích skloňuje se řada různých jmen, můj kandidát je ovšem Kari Jalonen. Adepti hlásí se ze Slovenska i z Asie, proč nezkusit svěží vítr ze Skandinávie. Je velmi skromný, slušný, vzdělaný muž činu, Amíkům nasype šest gólů za třetinu," připomíná Pokáč fantastický obrat v zápase o bronz proti USA.

A do svého týmu by si prý klidně mohl vzít i elitní útok, který Čechy na celém turnaji v Tampere táhl. „Věřím, že do své hradní party jistě zláká, hrdiny Krejčího, Červenku, Pastrňáka," pěje Pokáč.

„Ze země odkud přišly Nightwish nebo Nokia, zjevil se muž nezdolný jak elektrovůz Kia (naráží tím na nehodu Jaromíra Jágra s tramvají z minulého týdne - pozn. aut.). Za spousty mužů, spousty českých žen, žen, žen, říkám Kari Jalonen for president," zakončuje druhý kategorii zpěvák v loňské anketě Český slavík.

Hokejisté jsou doma! Bronz slavili jako zlato. Jak budou oslavy pokračovat?Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: