Hlavní obsah

Předseda slovenského parlamentu horuje za návrat hráčů z KHL do reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předsedy slovenského parlamentu a prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho politika do sportu nepatří a vyzval Slovenský svaz ledního hokeje (SZLH), aby umožnil hráčům hrajícím v KHL reprezentovat Slovensko na světovém šampionátu. Pellegrini vyzval vedení SZLH, aby „nepodléhalo mediálním a politickým tlakům“.

Foto: Jan Handrejch, Sport.cz

Peter Pellegrini na archivním snímku.

Článek

Diskusi o tom, že slovenští hráči z KHL by se neměli šampionátu zúčastnit, označil Pellegrini za nesmyslnou. „Vyzývám proto SZLH, aby důsledně zvážil své stanovisko a neunáhlil se přijmout takové rozhodnutí, které pod nesmyslným mediálním a politickým tlakem opozičních stran znemožní těmto hokejistům reprezentovat naši vlast,“ uvedl předseda parlamentu ve videu zveřejněném na sociální síti.

Podle prezidentského kandidáta chce každý sportovec reprezentovat svou zemi. „Tohle pokrytectví zaobalené do nesmyslných tvrzení, že naši hokejisté podporují Putina nebo válku na Ukrajině, je doslova hanebné a neslušné,“ nechal se slyšet Pellegrini.

Předseda parlamentu připomněl, že Spojené státy americké stojí od začátku války na straně Ukrajiny, ale v NHL hraje v této sezoně přes padesát ruských hokejistů. „Přestaňme být papežštější než papež a řiďme se s respektem a úctou k těm, kteří chtějí nosit dvoukříž na své hrudi a měřit si síly s těmi nejsilnějšími. Tak se buduje úcta k vlastní zemi,“ dodal Pellegrini.

Vedení SZLH pro web tvnoviny.sk uvedlo, že nominací na šampionát se bude zabývat v dubnu.

Pellegrini se v lednu zastal brankáře Júliuse Hudáčka, který měl chytat za Kladno. „Rozhodl se odejít z ruské ligy, ale ve snaze dohodnout se na působení v české lize byl vystaven bezprecedentním útokům a obviňování z podpory ruské agrese. Prosím, neničme životy nevinných lidí, kteří nemají nic společné s tímto válečným konfliktem,“ řekl tehdy Pellegrini. Hudáček nyní chytá v Německu.

Reklama