Hlavní obsah

Veletoč Jágrova Kladna! Hudáček po dvou dnech končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nevídaný veletoč předvádí hokejové Kladno! Ve středu klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra oznámil příchod Júlia Hudáčka, o dva dny později Rytíři informují, že pětatřicetiletý gólman v klubu působit nebude. Kladno čelilo velké kritice, včetně vlastních fanoušků, neboť Hudáček v minulosti už po ruské válce na Ukrajině podepsal smlouvu v KHL, do níž se chtěl vrátit i v aktuálním ročníku.

Foto: David Taneček, ČTK

Július Hudáček v Kladně končí.

Článek

„Toto rozhodnutí jsme učinili po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním,“ vysvětluje Kladno v tiskové zprávě.

„Dospěli jsme k závěru, že pokračování spolupráce není ani v zájmu klubu, ani v zájmu hráče,“ stojí dále v kladenském vyjádření.

„Čeká nás nejdůležitější část sezony a věříme, že do ní půjdeme s fanoušky, partnery a všemi podporovateli našeho klubu jako jeden tým,“ uzavírá klub.

Kladnu se koncem roku při utkání s brněnskou Kometou zranil Adam Brízgala, a tak Jaromír Jágr začal usilovně shánět náhradu k Landonu Bowovi. Našel ji v Hudáčkovi, jenž tak figuroval na kladenské soupisce pro středeční zápas v Hradci Králové. Do něho ale nezasáhl.

Rytíři se mezi hokejovou veřejností dostali pod velkou vlnu kritiky za rozhodnutí sáhnout právě po Hudáčkovi s ohledem na jeho minulost v KHL. V pátek pak část skalních kladenských fanoušků, kteří si říkají haldaři, oznámili bojkot zápasů Rytířů.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Július Hudáček z Kladna (vpravo) zdraví hráče Hradce Králové po utkání.

„Od neděle s námi na kladenské tribuně nepočítejte. Zásadně se vymezujeme proti podepsání hráče Hudáčka a tím tedy i přijetí hodnot, které tento hráč reprezentuje. Pro nás je čest, názorová konzistentnost a smysl pro spravedlnost víc než pár bodů v tabulce a momentální osobní prospěch,“ uvedli příznivci.

Reakce Jaromíra Jágra přišla jen o pár hodin později. S Hudáčkem klub ukončil kontrakt. Už po dvou dnech…

V pátečním zápase v Plzni tak bude Bowovi krýt na střídačce záda David Stahl, jenž jinak chytá až třetí nejvyšší soutěž v Ústí nad Labem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.