Hlavní obsah

Sedlákova další účast na MS je vážně ohrožena. V levém kotníku má mít prasklinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc dobře si národní tým uvědomuje, že pokud by měl na šampionátu v Rize přijít o Lukáše Sedláka, jenž v prvních třech zápasech posbíral pět kanadských bodů, šlo by o obrovský zásah a citelné oslabení mužstva. Informace Sport.cz jsou však takové, že návrat 30letého pardubického útočníka do turnaje, je vážně ohrožen a spíš nepravděpodobný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Přestože Sedlák odehrál pondělní zápas proti Lotyšsku celý a po Sobotkovi s Kubalíkem byl třetím nejvytěžovanějším útočníkem českého týmu (na ledě strávil 19 minut a 50 vteřin), ke zranění přišel už v 6. minutě při blokování střely Rihardse Bukartse.

Kotouč jej zasáhl do brusle z boku a podle zdroje redakce to odnesl levý kotník. Sedlák s bolestivou grimasou odkulhal na střídačku, přesto se do hry ještě vrátil a zápas dohrál.

Po úterním volném dni ale chyběl na středečním tréninku a reprezentace oznámila, že dostal dva dny volno.

Vedení nároďáku se nechce vzdát naděje na zlepšení zdravotního stavu během pár dní, jenže jde spíš o zbožné přání. Zranění levého kotníku není banální. Nejde jen o otok, podle zdroje Sport.cz má Sedlák v kotníku prasklinku.

Jeví se tak reálněji varianta, že místo Sedláka, který má v českém týmu nejlepší bilanci v účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech (+4), bude do Rigy povolán a následně zapsán na soupisku někdo z dlouhého seznamu náhradníků.

Reklama